archief
contact
+31 6 53239630

Gerco Schröder de beste in fina­le Outdoor Wierden

WIERDEN — Gerco Schröder is met Glock’s Debalia winnaar gewor­den van de Grote Prijs van de derde editie van Outdoor Wierden. Hij zat daar­mee Vincent Geerink in het vaar­wa­ter, die zijn aller­eer­ste Grand Prix hoop­te te winnen. 
Gerco Schröder met Glock's Debalia op weg naar de overwinning bij Outdoor Wierden. foto: Fototrailer

Wierden | STEGEN.NET | Persbericht

Gerco Schröder is winnaar gewor­den van de Grote Prijs van de derde editie van Outdoor Wierden. De Twentse toprui­ter zat daar­mee Vincent Geerink in het vaar­wa­ter, die zijn aller­eer­ste Grand Prix hoop­te te winnen. Het lever­de Gerco een nieu­we Ford Fiesta op.

Gerco Schröder met Glock's Debalia op weg naar de overwinning bij Outdoor Wierden. foto: Fototrailer
Gerco Schröder met Glock’s Debalia op weg naar de over­win­ning bij Outdoor Wierden.
FOTO: Outdoor Wierden | Fototrailer

Na stra­lend mooi weer zette een hoos­bui net voor aanvang van de Grote Prijs de piste volle­dig blank en werd de aftrap uitge­steld met drie kwar­tier. Ondertussen werd het parcours aange­past. „De oxers minder breed en de snel­heid veran­derd. De ruiters moch­ten er tien secon­den langer over doen dan op een droge bodem. We wilden geen onge­luk­ken en die zijn ook niet gebeurd”, vertelt parcours­bou­wer Marinus Vos. „Ik had nog wel een half uur willen wach­ten met de Grote Prijs, tot de bodem zich hersteld had maar de ruiters wilden van start.”

Nulrondes
In het begin van de rubriek speel­den de bodem sommi­ge paar­den nog parten, maar vervol­gens regen­de het nulron­des. Achttien kwamen er terug voor de barra­ge. „Ik heb nog nooit zo hard gere­den”, vertelt Maud Roosendaal die als eerste fout­loos bleef en vier­de zou worden. Haar 16-jari­ge Universo (v. Celano) kwam op het NK gebles­seerd uit de baan en liep dit week­end pas weer zijn eerste concours.

Dankzij de effi­ci­ën­te­re spron­gen van Beaumont (v. Vermont) dook Vincent Geerink net onder haar tijd, maar zag deze verbe­terd worden door Gerco Schröder op de negen­ja­ri­ge Glock’s Debalia (v. Numero Uno). „Ik had hier graag, zo dicht­bij huis mijn eerste Grote Prijs willen winnen. Beaumont was simpel snel”, vertelt Vincent Geerink.

De pogin­gen van Michael Greeve en Willem Greve waren goed voor snel­le­re tijden, maar wel met een fout­je. Knap vijf­de werd Kevin Jochems, die vorig jaar okto­ber na een val op de inten­si­ve care beland­de met gebro­ken heup, been en knie.

Goede kwali­tei­ten
Gerco Schröder moet de nieu­we auto­sleu­tels meteen inle­ve­ren aan zijn zoon­tje Thomas. „Altijd mooi om een auto te winnen. Glock’s Debalia liep vandaag haar eerste twee­ster­ren Grote Prijs, dus ik ben blij met het verloop. Het is een paard met goede kwali­tei­ten. Ze heeft al een aantal goede resul­ta­ten behaald. Begin dit seizoen heb ik haar in Oliva al een paar keer op snel­heid gere­den, maar toen was de commu­ni­ca­tie nog niet goed genoeg. De barra­ge liep nu zoals gepland. De fine­tu­ning was er”, vertelt Gerco Schröder.

Debalia kwam als vijf­ja­ri­ge in bezit van de BWG Stables en Jeroen Dubbeldam en werd een jaar later over­ge­no­men door Gerco’s spon­sors Gaston en Kathrin Glock. „Er zit zeker nog wat meer in”, vertelt de winnaar over de snel­le merrie. „Volgende week neem ik haar mee naar Cannes als twee­de paard. Dat hing er vanaf hoe ze het hier zou doen. Ik ben blij dat ik hier van start ben gegaan. Het is hier mooi om te rijden en ze doen hier alles aan om elk jaar te verbe­te­ren. Als het zo uitkomt ben ik er graag bij. We gebrui­ken vaak een twee­ster­ren­con­cours om de paar­den te scho­len, maar als het op de Grote Prijs aankomt dan komt de sport­geest naar boven. Maar ook dat moeten ze leren, snel­le rondes lopen.”

Robert Vos wint CSI1* GP
Robert Vos won eerder op de middag de eenster­ren Grand Prix om de NIJWA Groep Prijs. Wat is mooi­er? Zelf winnen of je zoon­tje het pony­sprin­gen zien winnen? Robert Vos hoeft er geen secon­de over na te denken. „De over­win­ning van Thijmen giste­ren”, lacht de Wierdenaar. Albert Zoer, winnaar van de 1.45m ranking­proef op vrij­dag­avond, was in de winning­mood en finish­te met Freedom (v. Larino) in 39.44. Maar Scotch (v. Stolzenberg), die Robert Vos samen met Herman Seiger in eigen­dom heeft, was ook al de hele week in vorm en stop­te de klok in 38.51 seconden.

Scotch is pas zeven jaar en heeft een speci­aal plek­je inge­no­men in het paar­den­be­stand van Robert Vos. „Ik denk dat dit een heel goede wordt. In Tubbergen won hij ook al. Natuurlijk verkoop ik alle paar­den een keer, maar normaal gespro­ken houden we deze langer aan. Als hij volgend jaar acht is, kan hij een ranking­proef lopen en hope­lijk groeit hij nog verder door.”

Enthousiaste reac­ties
Robert Vos, zijde­lings betrok­ken bij de orga­ni­sa­tie en zoon van parcours­bou­wer Marinus Vos, heeft veel enthou­si­as­te reac­ties van colle­ga­r­ui­ters opge­van­gen over Outdoor Wierden. „Het is hier ook een gewel­dig mooie ring met een goede bodem. Daar leren de paar­den van. Je merkt dat ruiters daar­om ook speci­aal naar Wierden komen.”

De in Nederland gebo­ren, maar in Frankrijk wonen­de Marie Sandell gaat met een hover­board naar huis. Ze won de 1.15m pony Grand Prix om de Outdoor Wierden Prijs met haar pony Orchid’s Luna Star.

Komende week vindt in Wierden het Dutch Youngster Festival plaats van 7 tot en met 10 juni met landen­wed­strij­den en Grote Prijzen voor jeugdruiters.

gerelateerde berichten
Total
2
Share