archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse springruiters gedeeld vijfde in landenwedstrijd CHIO Rotterdam

ROTTERDAM – Meer dan de gedeelde vijfde plek zat er deze keer niet in voor de Nederlandse springruiters tijdens de landenwedstrijd bij het CHIO Rotterdam. Zweden won de wedstrijd, voor Zwitserland en Italië.
Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero CHIO Rotterdam

Rotterdam | STEGEN.NET

Meer dan de gedeelde vijfde plek zat er deze keer niet in voor de Nederlandse springruiters tijdens de landenwedstrijd bij het CHIO Rotterdam. Zweden won de wedstrijd, voor Zwitserland.

Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero CHIO Rotterdam
Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero. (archieffoto)
FOTO: Steven Stegen

Vorig jaar voerde de Nederlandse equipe de ereronde nog aan. Oranje begon dit jaar goed, met een totaal van vier strafpunten in de eerste omloop. Maar in de tweede ronde kwamen er te veel fouten bij. Alleen Harrie Smolders wist met Don VHP Z twee foutloze rondes neer te zetten.

Gerco Schröder begon met Glock’s Cognac Champblanc met een knappe nulronde, maar maakte twee fouten in de opvolgende ronde. Jur Vrieling kreeg met VDL Glasgow vh Merelsnest in de beide omlopen een balk. Marc Houtzager liet met Sterrehof’s Calimero 4 en 8 strafpunten noteren.

Bondscoach Rob Ehrens: ,,De resultaten van ons team waren nog niet goed genoeg, maar de manier waarop de paarden sprongen stemt mij toch wel tevreden. We zijn zeker nog niet verslagen en gaan met een zeer sterk team naar de volgende FEI Nations Cup in Falsterbo.”

Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share