archief
contact
+31 6 53239630

CH Drogeham: Jelmer Chardon grijpt titel met Friese hengst Eise

DROGEHAM — Op het zeer geslaagde CH Drogeham werd gestre­den om een aan­tal nati­o­nale titels in het tuig. Zoals om het kam­pi­oen­schap Friese heng­sten in tuig. Jelmer Chardon won deze titel met Eise. Leendert Veerman won de Frank Roest prijs. 
Leendert Veerman viert zijn overwinning in de Frank Roest prijs bij het CH Drogeham.

blokjeDrogeham | STEGEN.NET

Volle tri­bu­nes, mooi weer en tuig­paard­ru­brie­ken op hoog niveau. Het CH Drogeham beleefde zater­dag een suc­ces­volle edi­tie. Daarbij werd er ook gestre­den om een aan­tal titels.

Leendert Veerman viert zijn overwinning in de Frank Roest prijs bij het CH Drogeham.
Leendert Veerman viert zijn over­win­ning in de Frank Roest prijs bij het CH Drogeham.
FOTO: Petra Duindam

Zo stond op het CH Drogeham onder andere het Nederlands kam­pi­oen­schap kla­ver­tje drie op het pro­gramma. De strijd ging tus­sen Sybren Minkema en Feike Holtrop. Beiden reden met het mes tus­sen hun tan­den om het kam­pi­oen­schap te beha­len. Holtrop kwam uit­ein­de­lijk aan kop met zijn mooie Friese drie­span Egbert van de Zonschate (v. Jasper), Hessel fan’e Stjelpdyk (v. Andries) en Bettina H (v. Jasper).

Friese dek­heng­sten
De titel­strijd bij het NK Friese dek­heng­sten in tuig was span­nend. De jury stond voor een las­tige keus, in een rubriek waarin het genie­ten was van mooie paar­den en mooie sje­zen. Jelmer Chardon kon na een prach­tige wed­strijd het kam­pi­oen­slint op komen halen met de goed­ge­keurde Eise 489 (v. Maurits). De tweede plaats was voor Lambertus Huckriede met Uldrik 457 (v. Dries).

Ook de KWPN’ers stre­den in Drogeham om de belang­rijke titel een­span­nen ere­klasse. Negen paar­den bon­den de strijd aan. Harry van Middelaar met zijn Brandy won hier­bij het kam­pi­oen­slint en wederom ein­digde Lambertus Huckriede op een tweede plaats, nu met ECW Business.

Frank Roest prijs
En als laat­ste rubriek van de dag was er de Frank Roest prijs en in deze rubriek rij­den de eer­ste en tweede geplaatste van de rubrie­ken twee­span­nen. Het bestuur van het CH Drogeham vormde de jury. Ze moch­ten geen over­leg ple­gen met elkaar, maar wer­den afzon­der­lijk gevraagd om hun favo­riet te kie­zen en dat maakte het alle­maal nog erg span­nend. De win­naar was Leendert Veerman en hij won het grote bedrag van wel € 1000,00

Afscheid
Er was ook nog een emo­ti­o­neel afscheid van Jan Woudstra en Ytsen de Vries, die jaren lang in het bestuur geze­ten heb­ben en heel veel werk heb­ben verricht.

Het afscheid van de bestuursleden. Van links naar rechts Ytzen de Vries, Eelkje Ruiter-Broersma, Jan Woudstra en Frank Roest.
Het afscheid van de bestuurs­le­den. Van links naar rechts Ytzen de Vries, Eelkje Ruiter-Broersma, Jan Woudstra en Frank Roest.
FOTO: Petra Duindam
gerelateerde berichten
Total
8
Share