archief
contact
+31 6 53239630

EK-dres­suur voor Friese paar­den in Haskerhorne draagt bij aan pro­mo­tie ‘zwarte parels’

HASKERHORNE — De dres­suur­sport voor Friese paar­den pro­mo­ten was hun doel. En dat is Esther Liano, Jolanda Schreuder en Suzanne Bouman zeker gelukt. Dit week­end orga­ni­se­ren ze het eer­ste EK Fries dres­suur­paard. De belang­stel­ling is groot. 
Friese paarden zijn populairder dan ooit in de dressuursport. Op de foto Sarina Mayr.

blokjeHaskerhorne | STEGEN.NET

De dres­suur­sport voor Friese paar­den pro­mo­ten was hun doel. En dat is Esther Liano, Jolanda Schreuder en Suzanne Bouman zeker gelukt. Dit week­end orga­ni­se­ren ze het eer­ste EK Fries dressuurpaard.

Friese paarden zijn populairder dan ooit in de dressuursport. Op de foto Sarina Mayr.
Friese paar­den zijn popu­lair­der dan ooit in de dres­suur­sport. Op de foto Sarina Mayr.

Door het opzet­ten van Stichting Kennis en Promotieplatform Fries Dressuurpaard (K&PP) wil­len ze het Friese paard naar een hoger niveau krij­gen. Ook zijn er plat­form­da­gen waar ken­nis wordt gedeeld en opstap­da­gen waar com­bi­na­ties naar toe kun­nen gaan en gehol­pen kun­nen wor­den om ver­der in de dres­suur­sport te komen.

Yvonne Snieder is met Mersken's Kyan één van de deelnemers aan het EK.
Yvonne Snieder is met Mersken’s Kyan één van de deel­ne­mers aan het EK.
FOTO: Petra Duindam

Op de prach­tige stoe­te­rij Bommelsteyn van Jaap van der Meulen in Haskerhorne wordt voor het eerst dit week­end een Europees Kampioenschap voor Friese dres­suur­paar­den uit­ge­schre­ven, vanaf de vier­ja­ri­gen tot aan de Grand Prix gaan de zwarte parels de strijd aan.

De deel­name is groot en er zijn meer­dere voor­se­lec­ties geweest en de beste daar­van komen dit week­end aan start. Ook zijn er meer­dere bui­ten­landse deel­ne­mers aan­we­zig uit onder andere Denemarken.

Meer info vind je hier

gerelateerde berichten
Total
2
Share