Angelique Hoorn de beste in Grote Prijs Winter Tour Kronenberg

Share
  • 27 november 2017 17:08

door: redactie, 27 november 2017 17:08

Kronenberg | STEGEN.NET | Persbericht

Angelique Hoorn loodste Brego R’N B zondag naar de overwinning in de Grote Prijs van de Winter Tour in het Limburgse Kronenberg. De amazone uit Wanneperveen verwees Mathijs van Asten naar de tweede plaats. Voor Ierland nam Conor Swail de derde trede van het podium in.

In de slotproef van de Winter Tour wisten 11 van de 61 deelnemers in het basisparcours het bouwwerk van Henk Linders en zijn team foutloos te overbruggen. Met Nederlandse smaakmakers als Lisa Nooren, Joy Lammers en Emile Tacken in de race werd het publiek tot het laatst in spanning gehouden.

Angelique Hoorn.

De drie na laatste starter, de o.a. in Nederland gestationeerde Conor Swail, stuurde Domino van de Valhoeve (v. Lord Z) rond in 35.83 seconden. ,,Ik denk dat ik geluk heb gehad”, lacht de Ier. ,,Niet perse vanavond, maar ik heb dit paard pas vorige week maandag aangekocht. Hij sprong vorige week hier alle dagen nul en nu won hij de GP-kwalificatie van zijn groep en dan kan ik deze derde plaats een mooie afsluiter noemen”.

Gretig
Vervolgens was Mathijs van Asten aan de beurt. Tot groot genoegen van de toeschouwers liet de in IJsselsteyn (L) woonachtige ruiter met Balou du Rouet-telg Sirocco de chronometer stoppen in 35.78. De winnende tijd totdat Hoorn de ring betrad. ,,Ik was in het begin iets te gretig”, kijkt een van de founders van het ECdP terug op zijn rit. ,,Als ik het nog een keer over mocht doen, dan zou ik het daar iets terugschroeven, want dat moest ik nu verderop doen en dat heeft me iets tijd gekost.”

‘Kon niet beter’
Om precies te zijn was de tijd 1.37 seconden in het voordeel van Angelique Hoorn. ,,Donderdag tweede in de GP-kwalificatie was mooi, maar hier word ik echt blij van”, lacht de winnares. Met alle afstanden als gepland wist de uiteindelijke winnares met de in uitstekende vorm verkerende Brego R’N B (v. Namelus R) haar weekend mooi te bekronen.

,,Ik zei van te voren nog dat het barrageparcours me niet helemaal lag met de eerste twee lijntjes geen opties flink te galopperen. Gelukkig is het tegendeel bewezen. Met zijn grote galop liep Brego in de rest van de proef alsnog ruim in op de rest. Het had niet beter gekund.”