archief
contact
+31 6 53239630

Kritiek zwelt aan op KNHS: ‘maak schoon schip binnen het huidige bestuur’

MEPPEL – Het is hoog tijd om schoon schip te maken binnen het huidige bestuur van de KNHS. Dat schrijft advocate en amazone Gina Zoer op Facebook. Ze reageert op het op non-actief zetten van de algemeen directeur en het opstappen van bestuurslid Paulien Chardon.
KNHS-kampioenschap. De Amaliahal van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Meppel | STEGEN.NET

Het rommelt flink bij de achterban van de KNHS. Na het verdwijnen van algemeen directeur Rens Plandsoen en het opstappen van bestuurslid Paulien Chardon gaan er steeds meer stemmen op om de bezem er doorheen te halen. Advocate Gina Zoer pleit daar openlijk voor op Facebook.

Gina Zoer komt uit een bekende paardenfamilie en weet waar ze over praat. Ze vraagt zich openlijk af hoe het kan dat twee capabele vrouwen kunnen sneuvelen in het ‘oerwoud van Tarzannen’ binnen de KNHS.

Met haar verhaal op Facebook wil Zoer leden van de KNHS mobiliseren. Ze schrijft: ,,Maak schoon schip binnen de huidige bond met bestuursleden nu aan het roer die de huidige situatie alleen maar verslechteren door dergelijke besluiten te nemen en niets nieuws te willen omarmen. Heb velen gesproken inmiddels over deze gang van zaken. Je staat niet alleen.”

Zoer: ,,We moeten elkaar alleen wel kunnen vinden. Voorkom dat wij als leden de dupe worden! Financieel kunnen wij steeds meer betalen voor minder, tot de pot alsnog leeg is en de KNHS bankroet. En dan? Willen we dat? Leden die zich durven uit te spreken tegen de huidige bestuursvoering nodig ik uit dit openbaar dan wel naar mij te doen. Niet bang voor represailles zijn. Door die angst vinden we elkaar niet. Die cultuur heerst namelijk ook bij leden weet ik. ”

Intussen is er ook een petitie op internet verschenen die je hier kunt vinden. Daarin wordt gesteld dat ,,de sportbobo’s in dit bestuur hun werk niet naar behoren doen.” De initiatiefnemers eisen dat er een nieuw bestuur komt. De petitie is nu ruim 700 keer ondertekend.
Total
28
Shares
gerelateerde berichten
Total
28
Share