archief
contact
+31 6 53239630

Daan van Geel wint bij Indoor Groningen zijn eerste Grote Prijs

ZUIDBROEK – Daan van Geel heeft bij Indoor Groningen zijn eerste Grote Prijs gewonnen. Hij was de beste met Djam en was zo gelukkig als een kind. Albert Zoer werd knap tweede met Heechiem’s Cancun Vdm.
Daan van Geel met Djam

Zuidbroek | STEGEN.NET

Daan van Geel was zo gelukkig als een kind nadat hij zaterdagavond de spannende Grote Prijs van Indoor Groningen wist te winnen. ,,Mijn eerste overwinning in een Grote Prijs, geweldig!” Albert Zoer werd tweede.

Indoor Groningen Daan van Geel
Daan van Geel en Djam tijdens hun winnende barrage.
FOTO: Steven Stegen

Zes deelnemers bleven in de zware wedstrijd foutloos. Parcoursbouwer Marinus Vos had de hindernissen flink opgetrokken en bouwde onder andere een lastige driesprong van triple, steil, steil. Daan van Geel moest met zijn paard Djam als eerste in de barrage starten. Hij zette een tijd van 37.19 en die werd niet meer verbeterd.

Albert Zoer kwam nog wel in de buurt. Hij reed met Heechhiem’s Cancun een tijd van 37.48 en werd daarmee tweede. ,,Ik heb er vrede mee, ben dik tevreden”, zei Zoer. ,,Ik heb het voor mijn gevoel nergens laten liggen.”

Topruiter Jur Vrieling pakte de vierde plaats met de hengst Etoulon VDL, achter de Deen Martin Driesen Neergaard. Vrieling was duidelijk gebrand op de zege en stuurde de hengst gewaagd en kort rond, maar hij kon Van Geel niet bedreigen.

Albert Zoer Heechhiem’s Cancun.
Albert Zoer werd met Heechhiem’s Cancun Vdm tweede.
FOTO: Steven Stegen

Het was voor Daan van Geel de eerste keer in zijn loopbaan dat hij een Grote Prijs wist te winnen. ,,Op onze stal leiden we vooral jonge paarden op, die vervolgens verkocht worden als ze een jaar of acht zijn. Djam is een ander verhaal, die hebben we zelf als negenjarige gekocht, om zelf ook door te kunnen in de sport.”

In de barrage moest winnaar Daan van Geel het ook opnemen tegen zijn vrouw Mareille, die in de ronde op tijd een fout opliep, maar toch nog mooi vijfde werd met Enjoy.

Maureen Bonder was ook mooi op weg, maar kreeg met Havinga’s Barco van der Valckenborg een fout op de voorlaatste oxer. Ook bleef de amazone uit Schoonoord net niet binnen de tijd. Gerco Schröder liep op dezelfde sprong een balkje op met Glock’s Debalia. Chantal Regter kreeg een balk in de lastige driesprong.

Uitslag Grote Prijs Indoor Groningen 2018

ruiter paard
1. Daan van Geel

Djam
v. Canturano
0-37.19
2. Albert Zoer

Heechhiem’s Cancun Vdm
v. Balou du Rouet
0-37.48
3. Martin Dinesen Neergaard

Cannary
v. Caretino
0-37.77
4. Jur Vrieling

Etoulon VDL
v. Toulon
0-38.08
5. Mareille van Geel

Enjoy
v. Ukato
4-38.49
Total
30
Shares
0 deel
0 deel
30 deel
0 Tweet
0 deel