Edward Gal en Glock’s Zonik tweede in wereldbeker Jumping Amsterdam

 • 27 januari 2018 16:52
door: redactie, 27 januari 2018 16:52

blokjeAmsterdam | STEGEN.NET | KNHS

Edward Gal kreeg zaterdagmiddag een staande ovatie na zijn proef met Glock’s Zonik tijdens de wereldbeker. De tweede wedstrijd op dit niveau was goed voor een tweede plaats bij Jumping Amsterdam. De winst was voor Isabell Werth met Weihegold.

Het optreden van Gal en de net door het NOP vastgelegde hengst Zonik was goed voor een score van 81,195%. ,,Ik ben heel tevreden”, is de reactie van Edward Gal. ,,Het ging al zoveel beter dan zes weken geleden bij ons wereldbekerdebuut in Londen. Het is echt heel bijzonder dat het in zo’n korte tijd alweer zoveel beter is. De drafgedeelten in de proef waren extra en Zonik kan ook heel goed stappen. Daar laten we geen punten mee liggen. Ik voel dat het steeds makkelijker wordt voor Zonik op dit niveau.”

Edward Gal met Glock's Zonik bij hun debuut in de wereldbeker kür op muziek in Londen.

Edward Gal met Glock’s Zonik (archieffoto).
FOTO: FEI | Kit Houghton

Na de derde plaats in Londen en de tweede plaats in Amsterdam heeft Edward Gal zicht op deelname aan de finale van de wereldbeker in april in Parijs. ,,Ik zal de wereldbekerwedstrijd tijdens Indoor Brabant rijden en zie dan wel hoe we er voor staan. Parijs is geen doel. Dat is toch echt deelname aan de Wereldruiterspelen in september in Tryon.”

Madeleine Witte-Vrees uit Schijndel was met haar talentvolle hengst Cennin op de vijfde plaats de tweede Nederlandse combinatie in de top van het klassement. Dankzij de 13 punten voor de wereldbeker staat Witte-Vrees nu op de zevende plaats in de tussenstand en daarmee is ze in de race voor een startplaats in finale in Parijs.

Het was een wedstrijd van hoog niveau in de RAI waarbij de zes Nederlanders sterk presteerden. Bondscoach Rien van der Schaft lacht breeduit. ,,Edward Gal heeft top gereden, maar ik ben juist tevreden over het geheel van de Nederlandse combinaties vandaag. Het ging echt fijn en beter dan in de Grand Prix gisteren.”

 • Uitslag FEI Wereldbekerkwalificatie, Kür op Muziek, Jumping Amsterdam 2018
  1. Isabell Werth (Dui) – Weihegold, 88.540%
  2. Edward Gal (Oosterbeek) – Glock’s Zonik N.O.P., 81.860%
  3. Jessica von Bredow Werndl (Dui), Unee BB, 81.195%
  5. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin, 79.975%
  8. Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache, 73.196%
  10. Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo, 76.395%
  11. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Zanardi, 76.305%
  13. Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons, 72.685%