archief
contact
+31 6 53239630

Sterk deelnemersveld bij wereldbeker dressuur Jumping Amsterdam

AMSTERDAM – De wereldbeker dressuur bij Jumping Amsterdam is sterk bezet. De winnares van de afgelopen jaren Isabel Werth is van de partij, maar ook Patrick Kittel strijdt in de RAI voorbode punten.
Isabell Werth won met Don Johnson FRH de wereldbeker in Neumünster. foto: FEI | Stefan Lafrentz
Isabell Werth won met Don Johnson FRH de wereldbeker in Neumünster. FOTO: FEI | Stefan Lafrentz

Amsterdam | STEGEN.NET

Op zaterdag 27 januari wordt tijdens Jumping Amsterdam om de punten gestreden in de zesde kwalificatiewedstrijd van de FEI Wereldbeker. De wedstrijd kent een sterke bezetting.

Patrik Kittel voert het klassement aan, won de laatste wedstrijd in Londen en komt volgende week naar de RAI Amsterdam met zijn troef Deja. Net als de absolute nummer één van de wereld: Isabell Werth met Weihegold Old. De combinatie uit Duitsland die in 2017 de FEI Wereldbekerfinale won in Omaha en de afgelopen twee jaar de wereldbekerwedstrijd in Amsterdam op naam schreef.

Een publiekslieveling van eigen bodem is Edward Gal, hij doet mee met GLOCK’S Zonik.

Op vrijdag 26 januari rijden alle achttien internationale dressuurdeelnemers vanaf 11.00 uur een vaste proef in de FEI Grand Prix. De beste vijftien combinaties komen zaterdagmiddag vanaf 12.30 uur terug in de FEI World Cup™ Dressage presented by RAI Amsterdam, waarin een kür op muziek met een eigen choreografie wordt getoond.

Behalve Isabell Werth, Patrik Kittel en Edward Gal staan nog veel meer klinkende namen op de deelnemerslijst. Voor Nederland starten ook Hans Peter Minderhoud met Zanardi, Emmelie Scholtens met Apache, Patrick van der Meer met Zippo, Diederik van Silfhout met Four Seasons en Madeleine Witte-Vrees met Cennin.

Vanuit dressuurtopland Duitsland starten naast Isabell Werth ook Fabienne Lütkemeier met Fabregaz, zesde in het wereldbekerklassement, en Jessica von Bredow-Werndl met Unee BB, dit duo staat momenteel elfde in de wereldranglijst en vijfde in de wereldbeker.

In 1989 werd de eerste wereldbeker dressuur georganiseerd in Amsterdam. Sindsdien heeft het evenement een rijke dressuurhistorie waarin onder andere Anky van Grunsven, Isabell Werth en Charlotte Dujardin de overwinning behaalden. Jumping Amsterdam is in 2018 de zesde van negen kwalificatiewedstrijden.

Na Amsterdam staan nog Neumünster (15-18 februari), Götenburg (21-25 februari) en Indoor Brabant in Den Bosch (8-11 maart) op het programma, voorafgaand aan de finale van 10-15 april in Parijs. Isabell Werth is als winnaar van de FEI World Cup™ 2017 al zeker van een finaleplaats.


Total
52
Shares
0 deel
0 deel
52 deel
0 Tweet
0 deel