Floor Vos weer in actie met herstelde Fine-Tuned DFV: ‘na de proef was ik emotioneel’

Share
  • 20 februari 2018 08:25

door: Steven Stegen, 20 februari 2018 08:25

blokjeBronneger | STEGEN.NET

Dressuuramazone Floor Vos uit Valthe is zo gelukkig als een kind. Ze kwam afgelopen weekend voor het eerst weer in actie met haar toppaard Fine-Tuned DFV. Het dier was een jaar uit de roulatie vanwege een blessure, maar liep bij de Subtop in Bronneger gelijk naar de overwinning in het ZZ-zwaar.

Floor Vos met Fine-Tuned DFV tijdens Indoor Groningen eind 2015.

Floor Vos met Fine-Tuned DFV tijdens Indoor Groningen eind 2015.
FOTO: Steven Stegen

Floor Vos kan zich het moment van de blessure van Fine-Tuned DFV nog goed herinneren. ,,Het was in Exloo bij de selectie van het Drents kampioenschap. Ik wilde net aan de proef beginnen toen ik voelde dat er iets niet goed zat. Ik ben gelijk gestopt en we hebben Fine-Tuned echt alle tijd gegeven om rustig te kunnen herstellen. Een half jaar heeft ‘ie alleen maar wat gestapt. Daarna zijn we heel rustig weer met lichte training begonnen.”

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”#e74c3c” class=”” size=”22″]Floor Vos: onze band is alleen maar sterker geworden[/perfectpullquote]

Fine-Tuned was al de lieveling van Vos. ,,Maar het afgelopen jaar is onze band alleen maar sterker geworden. En natuurlijk, er zjn best angstige momenten geweest dat ik dacht: komt het nog wel weer goed? Ook nu nog blijf ik extra voorzichtig, maar het vertrouwen groeit met de dag. Fine-Tuned pakte het heel goed op in Bronneger. Ik kon echt merken dat hij het leuk vond, hij had enorm veel energie.”

Vos nam haar Fine-Tuned in de aanloop naar het Drents kampioenschap mee naar het Hippisch Centrum Emmen, waar de mogelijkheid was om de baan te verkennen. ,,Dat ging zo goed dat ik spontaan besloot me met Fine-Tuned voor Bronneger te melden. Ja en dan winnen we ook nog! Natuurlijk, de puntjes moeten nog wat meer op de i, maar ik ben hier ontzettend blij mee. Na de proef was ik zelfs emotioneel.”

Fine-Tuned DFV is een achtjarige KWPN-ruin van de hengst Armani en komt uit een moeder van Sandreo. In 2015 en 2016 won hij competities in het M, werd Drents kampioen in het Z1 en kwam tot de kwartfinale WK jonge dressuurpaarden. Begin vorig jaar liep hij Z2.