NK vierspannen gaat in 2018 naar Beekbergen

Share
  • 15 februari 2018 15:27

door: KNHS, 15 februari 2018 15:27

blokjeBeekbergen | KNHS

Het NK Vierspannen zal in 2018 worden verreden op de mooie accommodatie van het Riant Equestrian Centre in Beekbergen. De Nederlandse titelstrijd zal van 9 tot en met 12 augustus plaatsvinden en is onderdeel van de internationale wedstrijd.

De wedstrijd in Beekbergen stond in voorbije jaren al vaak borg voor prachtige evenementen en organiseerde ook al eerder met succes verschillende kampioenschappen waaronder reeds elf maal het Nederlands kampioenschap vierspannen.

Bram Chardon werd tijdens het Nederlands kampioenschap van 2017 tweede.

Bram Chardon werd tijdens het Nederlands kampioenschap van 2017 tweede.
FOTO: Steven Stegen

Gastvrouw Mieke van Tergouw van Riant Equestrian Centre in het Gelderse Beekbergen is enthousiast: ,,Onze wedstrijd leent zich bij uitstek voor het NK vierspannen, dat is in het verleden meer dan eens gebleken en ook vorig jaar hebben we na een jaar afwezigheid op de wedstrijdkalender van al onze deelnemers positieve reacties gekregen. Door het vele publiek dat op ons evenement afkomt hebben we een wedstrijd met veel sfeer in een internationale entourage. Onze 31e editie zal door de toekenning van het NK door de KNHS nog meer glans krijgen.‚ÄĚ

Vorig jaar tijdens het NK in Horst greep vierspanrijder Koos de Ronde voor de derde maal in zijn sportieve carrière de titel. Hij kreeg daarbij op het podium gezelschap van Bram (winnaar zilver) en IJsbrand Chardon. Met reeds 27 Nederlandse titels op zak, zal ook dit jaar IJsbrand weer een geduchte kampioenskandidaat zijn.

Het NK valt enkele weken voor de wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Voor aanvang van het NK maakt bondscoach Harry de Ruijter zijn team voor het wereldkampioenschap al bekend. De wedstrijd op het prachtige terrein van Beekbergen zal dan voor de menners de ideale gelegenheid zijn om de puntjes op de i te zetten en eventueel nog wat minder geroutineerde paarden extra ervaring op te laten doen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de titelstrijd zou worden verreden tijdens Outdoor Brabant in Breda. Het wedstrijdterrein van Outdoor Brabant moet echter verhuizen. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar dat proces heeft meer tijd nodig.