Twee Drentse titels voor pony-amazone Marcella Berends

Twee Drentse titels voor pony-amazone Marcella Berends

4 februari 2018 15:13 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeBronneger | STEGEN.NET

Marcella Berends ging zaterdag bij het Drents kampioenschap dressuur voor pony’s met twee titels aan de haal. De succesvolle amazone uit Emmer-Compascuum werd kampioen in het Z1/Z2 cat. C en in de klasse M kleine maat. De Z1 grote maat werd gewonnen door Indy de Vroet.

In manege De Rietweg stonden de Drentse titels tot en met de Z1 op het spel. Het kampioenschap Z2 is gelijk met dat van de paarden, omdat er in de Z2 een kür wordt gereden. Door het combineren van de Z2 hoeven er maar één keer juryleden te worden gevraagd voor de kür.

In Bronneger kwamen leuke combinaties in de baan. Het is mooi om te zien hoe jonge kinderen al heel serieus met de ponysport bezig zijn. Bekende instructrices als Paulien Alberts en Floor Vos waren natuurlijk van de partij om hun pupillen nog even op scherp te zetten en de laatste aanwijzingen te geven.

Pieter van Mensvoort werd kampioen in de L1 kleine maat en krijgt de felicitaties van Klaas Brouwer.

Pieter van Mensvoort werd kampioen in de L1 kleine maat en krijgt de felicitaties van Klaas Brouwer.
FOTO: Steven Stegen

In de Z1 grote maat was Indy de Vroet met afstand de beste. De amazone uit Koekange behaalde met Golden Princess een eindscore van 64,19%. De leerlinge van Marjan van der Jagt kwam als laatste van de dag aan de start en ze was natuurlijk superblij met de Drentse titel. Janita Stavast werd tweede met Chantre met 62,28%.

De Z1 kleine maat was naar een kleine rubriek, maar kreeg wel een grootse winnaar: Marcella Berends. Zij behaalde met Allstar een prachtige score van 65,37%. Eerder op de dag werd Marcella ook al kampioen in de M1/M2 met Himmeren’s Goudtopaas. Met deze pony behaalde ze een nog hogere score: 67,83%.

Tel kwijt
Het is niet voor het eerst dat Marcella Berends kampioen van Drenthe is. Gevraagd naar het aantal zegt ze: ,,Pff, moeilijke vraag. Ik hou het niet precies bij, maar ik ben best al vaak kampioen geweest. Ik ben de tel kwijt.” Marcella heeft het bijna met de paplepel ingegeven gekregen. Ze is de jongste van drie meiden en ook haar zussen Michelle en Melanie hebben hun sporen meer dan verdiend in de ponysport.

Zo is Himmeren’s Goudtopaas ook door haar zussen in de wedstrijdsport uitgebracht. ,,Topaas is nu 17 jaar. We hebben hem sinds ‘ie vier was. Hij is ook al een paar keer KNHS-kampioen geweest”, vertelt de 12-jarige Marcella, die in de eerste klas van het VWO zit. Ze heeft les van haar moeder Gonda en van Henk Robben. Marcella wil proberen om dierenarts te worden, maar ze hoopt ook instructrice te worden. ,,Werk en paarden combineren, dat lijkt me heel mooi.”

Wil je foto’s bekijken of bestellen van het Drents kampioenschap pony’s? Klik dan hier.
Deel dit bericht