Bennie van Es wint met verkochte Dorian van Soma

Bennie van Es wint met verkochte Dorian van Soma

24 maart 2018 16:42 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeTolbert | STEGEN.NET
Op de vierde dag van Indoor Tolbert werd gestart met de Intermediaire I. In deze rubriek er een overtuigende overwinning voor Bennie van Es met Dorian van Soma (v. Olgert 445) met een percentage van 66,10%. Marten Luiten won de gecombineerde rubriek Junioren / Young Riders.

Met zijn zege had Bennie van Es zich ruimschoots gekwalificeerd voor de kür op muziek van zaterdagavond, maar Van Es moest helaas afmelden. Hij verkocht vanmorgen namelijk Dorian.

Bennie van Es rijdt met Dorian van Soma zijn laatste ereronde. Het paard is verkocht en inmiddels bij de nieuwe eigenaar.

Bennie van Es rijdt met Dorian van Soma zijn laatste ereronde. Het paard is verkocht en inmiddels bij de nieuwe eigenaar.
NHPhoto | Norine Habekothé

Van Es: ,,Er speelde natuurlijk al een verkoop, maar vanmorgen werd de knoop doorgebracht. De nieuwe eigenaren wilden Dorian vandaag nog hebben. Dus daarom heb ik hem zojuist afgeleverd. Dorian zal bij zijn nieuwe eigenaren als leerpaard worden gebruikt.” Van Es maakt nog kans om zich te selecteren voor de kür op muziek vanavond. Hij komt vanmiddag nog aan de start in de Intermediaire A met Michiel 442.

Heleen de Haas en Marc-Peter Spahn waren duidelijk aan elkaar gewaagd in de Intermediaire I. De Haas trok aan het langste eind met Alger T fan ‘e Boppelannen (v. Gjalt 426) met 62,79%. De derde prijs was voor Spahn met Dashy Boy (v. Lord Leatherdale). Spahn is erg succesvol op Indoor Tolbert. Zo won donderdag al de Z2 en werd hij vrijdag al vierde in de ZZ-licht.

Marten Luiten wint jeugdrubriek
Marten Luiten startte zaterdag voor de derde keer Junioren met de Ampère-merrie Fynona en zegevierde opnieuw. Luiten: ,,Ik ben heel tevreden. Dit was de hoogste score tot nu toe en de eerste keer dat we de individuele proef reden.”

Marten Luiten Fynona

Marten Luiten en Fynona tijdens de prijsuitreiking van de Junioren / Young Riders.
NHPhoto | Norine Habekothé

Luiten vervolgt: ,,De individuele proef is een moeilijker en deze hadden we nog nooit gereden. Dan mis je toch wat routine.” Hij scoorde 68,16%. Young Rider Marjan Hooge werd door de jury bij H op kop geplaatst. Met de Jazz-nazaat Ego Tripper Texel scoorde ze gemiddeld 65,81%. Hooge won donderdag al het Z1 op Indoor Tolbert met haar andere troef Homerus P (v. Negro).
Deel dit bericht