IJsbrand en Bram Chardon elkaars grootste concurrenten bij menwedstrijd Exloo

  • 31 maart 2018 19:13
door: Steven Stegen, 31 maart 2018 19:13

Exloo | STEGEN.NET
Het is ongekend spannend bij de samengestelde menwedstrijd in Exloo. Na de dressuur en de marathon doen vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon nauwelijks voor elkaar onder. Bram Chardon gaat aan de leiding, maar zag zijn voorsprong in de marathon wel slinken.

Bram Chardon gaat in Exloo door de waterhindernis.

Bram Chardon gaat in Exloo door de waterhindernis. Hij gaat na twee onderdelen aan de leiding.
Steven Stegen

Bram Chardon zette bij de dressuur de beste prestatie neer met 46,23 strafpunten. Vader IJsbrand behaalde bij dit eerste onderdeel 48,20 en was daarmee tweede. In de zaterdag verreden marathon deden de beide menners weinig voor elkaar onder. De zeer ervaren IJsbrand, die talloze titels op zijn naam heeft staan, was in het hindernistraject de beste, maar na de beide onderdelen is het verschil minder dan twee strafpunten.

IJsbrand Chardon zwaait naar het publiek als hij de waterhindernis verlaat.

IJsbrand Chardon zwaait naar het publiek als hij de waterhindernis verlaat.
Steven Stegen

Dat betekent dat er in de vaardigheid zondag nog veel mogelijk is. De Fransman Sebastien Vincent is voorlopig derde in het klassement van de vierspannen. De Drentse rijder Harry Streutker werd in de marathon uitgesloten.

Bij de tweespannen staat de Fransman FRanck Grimonprez zeer royaal aan de leiding, gevolgd door zijn landgenoot Michael Sellier. Op plaats vier is Antonie ter Harmsel de beste Nederlander. Saskia Siebers gaat aan kop bij de enkelspannen.

Marijke Hammink voert het klassement bij de vierspannen pony’s aan. Jannes Kinds staat tweede. Bij de tweespannen pony’s staat Rodinde Rutjes voorlopig eerste.