Home » Noordelijke pony-amazones Silke Reuvekamp en Flore Woerts pakken titels
pony's

Noordelijke pony-amazones Silke Reuvekamp en Flore Woerts pakken titels

blokjeErmelo | STEGEN.NET
Op de eerste dag van het KNHS-kampioenschap dressuur voor pony’s werd om tien titels gestreden. Silke Reuvekamp uit Erica wist er eentje te bemachtigen, ze werd met Rakt’s Charly kampioen B cat. C. Flore Woerts uit Franeker werd kampioen L1 cat. C met Igor.

Silke Reuvekamp toont trots haar behaalde medaille, ze werd met Rakt's Charly kampioen B cat. C.
Silke Reuvekamp toont trots haar behaalde medaille, ze werd met Rakt’s Charly kampioen B cat. C.
Boekweitruiters

Silke Reuvekamp bouwde in het B cat. C een indrukwekkende voorsprong op met Rakt’s Charly. De combinatie van de Boekweitruiters behaalde in deze sterke groep 71,72%. Daarmee liep Silke flink uit op de nummer twee, Naita van der Velden, die een score van 69,17% behaalde. Silke Reuvekamp had niet de meest ideale voorbereiding, want ze was zelf de hele week niet topfit, maar in Ermelo ging ze er toch vol voor en met succes.

,,Silke reed een super strakke proef. Ze had de pony fijn in de hand, ze heeft een mooie zit en het was gewoon fijn om naar te kijken”, volgens de juryleden. ,,Haar pony heeft ook een fijne galop en een goede draf. In deze categorie zaten sowieso pony’s met heel veel kwaliteit.”

Een week nadat haar moeder Jonna KNHS Indoorkampioene werd in de klasse ZZ-Zwaar, eiste Mickey Schelstraete de titel voor zich op in de klasse M2/DE met de zesjarige Schierensees Mithril. Komt daar volgende week een tweede titel bij in het Z2? ,,Ik ga mijn best doen en hopelijk kunnen we volgende week een medaille halen, dan ben ik al heel blij.”

Volgende week start Mickey met haar kaderpony Elins Noncisdador, waarmee ze vorige week in Lier drie internationale rubrieken won. ,,Vandaag ben ik heel tevreden. Ik had 71 procent voor mijn proef. Dit was mijn eerste kampioenschap met Mithril, dus ik ben heel blij met hoe het gelopen is. Mithril is net zes jaar oud. Ik rijd hem nu een paar maanden weer. Daarvoor heeft Marten Luiten hem gereden en ook al vaker boven de 70 procent gescoord. Ik wil proberen Mithril komende zomer in het Z2 te starten.”

Aan de begeleiding zal het niet liggen. “Naast les van mijn moeder, krijg ik kadertraining van Monique Peutz, soms les ik bij Anky van Grunsven met Elin en ik krijg met beide pony’s les van Marlies van Baalen.”

In de Amaliahal was de klasse M1, categorie C de laatste rubriek van de dag. De proef van Aniek Vanhove met Frits kon de juryleden het meest bekoren. Met een verschil van 0,56 procent won Aniek de gouden medaille.

In de kleinste maat (A/B) in de klasse L kwamen elf combinaties aan start. Evy Vermeij kreeg niet alleen een mooie gouden medaille maar ook mooie ereprijzen als kampioene. Evy reed haar schimmelpony Lucky.

Titel voor Flore Woerts
In de L1 cat. C was de titel voor de Friese amazone Flore Woerts. ,,Ik reed netjes, maar vooral gedurfd vond ik zelf. Soms kan Igor nog wat stout zijn, maar als ik gedurfd rijdt loopt ze ook goed. Ik had mijn instructrice Bo Oudhof afgesproken dat ik vandaag zo zou rijden. Igor is twaalf jaar oud en rijd hem nu een jaar. Vorig jaar was ik tweede op de Hippiade in de B.”
over de auteur

redactie Stegen.net

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net