Veronique Roerink klasse apart in kür Indoor Tolbert

  • 25 maart 2018 18:55
door: redactie, 25 maart 2018 18:55

Tolbert | STEGEN.NET
Ter afsluiting van de vier dressuurdagen op Indoor Tolbert werd er een kür op muziek verreden door de beste subtopcombinaties van vrijdag en zaterdag. In de kür op muziek werd er op het scherpst van de snede gereden door de talentvolle combinaties. Dit leverde een top drie op die allemaal boven de 70% scoorde, met Veronique Roerink aan kop.

Indoor Tolbert. Veronique Roerink met Flanell (archieffoto).

Veronique Roerink met Flanell (archieffoto).
Steven Stegen

Veronique Roerink bleek opnieuw de Grand Dame van de dressuur. Zij reed een kür op muziek op Lichte Tour-niveau met de Apache-dochter Flanell. Juryleden Mirjam Drent en Hergen van Hall waardeerden het optreden met maar liefst 78,875%.

De kür op muziek werd gereden op de klanken van Marvelous Heroes. ,,Vanavond ben jij onze held”, liet Grand Prix-jurylid Jan Enne Kloosterboer, die het publiek voorzag van informatie na afloop van de kür, enthousiast weten. Roerink scoorde op geen onderdeel lager dan een zeven en kreeg zelfs negens toegekend op de uitgestrekte draf.

Marc-Peter Spahn volgde op de tweede plaats met de fantastische Fries Elias. Zoals Jan Enne Kloosterboer zo mooi verwoorde: ,,Wat een genot om weer een Fries op Grand Prix niveau te hebben met zo veel kwaliteiten”. Spahn koos voor een erg lichte en vrolijke muziek wat een erg mooi effect gaf bij het barokke paard. Spahn: ,,Dit was de eerste keer dat wij een kür op muziek reden op Grand Prix-niveau. Ik ben erg zuinig op hem en hoop dan ook nog jaren van hem te mogen genieten.” Spahn behaalde gemiddeld een score van 71,875%.

De derde prijs werd in ontvangst genomen door de talentvolle Junior Marten Luiten met Fynona. De pas achtjarige merrie was een beetje moe in de kür op muziek, nadat ze ’s ochtends ook al aan de start verscheen in de Junioren. Luiten reed een kür op de klanken van Kovacs. De jury vonden het optreden van Luiten 70,875%.