Veronique Roerink wint ondanks handblessure lichte tour Indoor Tolbert

Share
  • 23 maart 2018 22:53

door: Petra Duindam, 23 maart 2018 22:53

blokjeTolbert | STEGEN.NET
Een blessure kon Veronique Roerink vrijdag niet afhouden van de overwinning in de lichte tour bij Indoor Tolbert. Met haar zelf gefokte en opgeleide Flanell (Apache x Don Schufro) won met een klein jury verschil de eerste prijs en had ze een percentage van 70.29%.

Veronique Roerink rijdt Flanell naar de overwinning in de lichte tour.

Veronique Roerink rijdt Flanell naar de overwinning in de lichte tour.
NHPhoto | Norine Habekothé

Het had maar weinig gescheeld of Veronique Roerink had de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan. Ze had donderdag een ongelukje met een paard. Ze kreeg een klap tegen haar hoofd en ook haar hand kwam er niet ongeschonden uit en was ontzettend dik. Maar haar paarden zijn erg licht te rijden en ze kon gelukkig wel van start.

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”#e74c3c” class=”” size=”22″]Veronique Roerink: de Grand Prix is het uiteindelijke doel[/perfectpullquote]

De Grand Prix is het uiteindelijk doel, aldus Roerink. ,,Vorig jaar hebben we een halfzus van Flanell verkocht en mede daardoor kan ik Flanell voor mezelf houden.” Roerink rijdt een volle zus van Flanell in het ZZ-licht. Beide merrie’s zijn qua karakter bijna hetzelfde. Alleen het uiterlijk verschilt wel behoorlijk. Flanell is een grootramige bruine merrie en Glen Moray is een klein donker vosje. Maar beide merrie’s zijn wakkere dieren die erg werkwillig zijn.

Juryverschil
Met toch wat grote fouten en best hoge score eindigde Laura Zwart met haar stoere Lumen Express (v. Vivaldi) op een tweede plaats met 66.62%. Volgens Laura Zwart had ze wel tweeën en drieën op haar protocol staan, maar daar stonden ook weer achten tegenover. Vai Bruntink met de mooie merrie Darabel (v. Westpoint) had wel een ontzettend groot juryverschil van 35.5 punten en eindigde daarmee op de derde plaats met 65.37%. Vierde werd Ellen Wynia met Chakakahn (v. Sir Donnerhall) met 64.93% en de vijfde plaats was wederom voor Laura Zwart maar nu met Lumen Dylan (v. Vivaldi) met 63.24%. Zaterdag staat Indoor Tolbert in het teken van de hoogste dressuur.

[wppa type=”cover” album=”45″ size=”auto”]Any comment[/wppa]