archief
contact
+31 6 53239630

Veronique Roerink wint ondanks hand­bles­sure lichte tour Indoor Tolbert

Tolbert | STEGEN.NET Een bles­sure kon Veronique Roerink niet afhou­den van de over­win­ning in de lichte tour bij Indoor Tolbert. Met haar zelf gefokte en opge­leide Flanell won ze met een klein jury­ver­schil de eer­ste prijs. Laura Zwart werd tweede, Vai Bruntink met een enorm pun­ten­ver­schil derde. 
Veronique Roerink rijdt Flanell naar de overwinning in de lichte tour.

blokjeTolbert | STEGEN.NET
Een bles­sure kon Veronique Roerink vrij­dag niet afhou­den van de over­win­ning in de lichte tour bij Indoor Tolbert. Met haar zelf gefokte en opge­leide Flanell (Apache x Don Schufro) won met een klein jury ver­schil de eer­ste prijs en had ze een per­cen­tage van 70.29%.

Veronique Roerink rijdt Flanell naar de overwinning in de lichte tour.
Veronique Roerink rijdt Flanell naar de over­win­ning in de lichte tour.
NHPhoto | Norine Habekothé

Het had maar wei­nig gescheeld of Veronique Roerink had de wed­strijd aan zich voor­bij moe­ten laten gaan. Ze had don­der­dag een onge­lukje met een paard. Ze kreeg een klap tegen haar hoofd en ook haar hand kwam er niet onge­schon­den uit en was ont­zet­tend dik. Maar haar paar­den zijn erg licht te rij­den en ze kon geluk­kig wel van start.

Veronique Roerink: de Grand Prix is het uiteindelijke doel

De Grand Prix is het uit­ein­de­lijk doel, aldus Roerink. „Vorig jaar heb­ben we een half­zus van Flanell ver­kocht en mede daar­door kan ik Flanell voor mezelf hou­den.” Roerink rijdt een volle zus van Flanell in het ZZ-licht. Beide merrie’s zijn qua karak­ter bijna het­zelfde. Alleen het uiter­lijk ver­schilt wel behoor­lijk. Flanell is een groot­ra­mige bruine mer­rie en Glen Moray is een klein don­ker vosje. Maar beide merrie’s zijn wak­kere die­ren die erg werk­wil­lig zijn.

Juryverschil
Met toch wat grote fou­ten en best hoge score ein­digde Laura Zwart met haar stoere Lumen Express (v. Vivaldi) op een tweede plaats met 66.62%. Volgens Laura Zwart had ze wel tweeën en drieën op haar pro­to­col staan, maar daar ston­den ook weer ach­ten tegen­over. Vai Bruntink met de mooie mer­rie Darabel (v. Westpoint) had wel een ont­zet­tend groot jury­ver­schil van 35.5 pun­ten en ein­digde daar­mee op de derde plaats met 65.37%. Vierde werd Ellen Wynia met Chakakahn (v. Sir Donnerhall) met 64.93% en de vijfde plaats was wederom voor Laura Zwart maar nu met Lumen Dylan (v. Vivaldi) met 63.24%. Zaterdag staat Indoor Tolbert in het teken van de hoog­ste dressuur.

[wppa type=“cover” album=“45” size=“auto”]Any comment[/wppa]
gerelateerde berichten
Total
14
Share