Home » Boerhaarshoeve in Grolloo organiseert deze zomer opnieuw instructieweken
kort nieuws

Boerhaarshoeve in Grolloo organiseert deze zomer opnieuw instructieweken

Grolloo | STEGEN.NET
De Boerhaarshoeve in Grolloo organiseert ook deze zomer weer instructieweken. Onlangs werd bekend dat de KNHS daar dit jaar vanaf ziet, maar de bekende Drentse groepsaccommodatie gaat er gewoon mee door. ,,In zo’n week maken de deelnemers een enorme ontwikkeling door”, vertelt eigenaar Roel-Poppe Lubbers.

Deelnemers tijdens een eerdere instructieweek de de Boerhaarshoeve in Grolloo.
Deelnemers tijdens een eerdere instructieweek de de Boerhaarshoeve in Grolloo.
Boerhaarshoeve

De Boerhaarshoeve organiseert de instructieweken nu voor het vierde jaar. In 2018 zijn de weken van 30 juli tot en met 3 augustus en van 6 augustus tot
en met 10 augustus. Onder leiding van KNHS-docenten krijgen de deelnemers naast een erg leerzaam programma ook een ontzettend gezellige week in het
prachtige Drenthe. ,,Wanneer de ruiters met een grote glimlach naar huis gaan is ons doel geslaagd”, aldus Lubbers. De weken in Grolloo zijn in de richtingen allround en outdoor eventing.

Het gevarieerde en op maat gemaakte programma is een perfecte manier om samen met je paard of pony meer te bereiken. Dit wordt aan de hand van o.a. waterbaktrainingen, crosslessen, schriktraining, buiten trainen, dressuurlessen en springlessen gedaan. Naast de instructie wordt er ook aandacht besteed aan het uitbreiden van de paardenkennis naast het paard.

De begeleiding bestaat uit ervaren (pedagogisch geschoolde) leidsters en drie vaste gediplomeerde KNHS-docenten die zich hebben verbonden aan de Outdoor-Instructieweken. Wieneke Hadderingh is de eventing-specialiste. In haar lessen voor zowel de gevorderde als de beginnende eventingruiter werkt ze toe naar een steeds betere samenwerking met het paard. Wieneke geeft beginnende cross ruiters en hun paard of pony veel vertrouwen en weet de gevorderde combinaties prima uit te dagen om steeds een stapje verder te komen.

Naast Wieneke geven ook Roel-Poppe en Frida Lubbers lessen. Beide hebben in het verleden les gegeven tijdens de KNHS instructieweken in Ermelo en hebben in hun dressuur- en springlessen veel aandacht voor de ontwikkeling van iedere individuele combinatie. De lessen van dit vaste trio worden aangevuld met interessante gastinstructeurs.
over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net