Merel Murris wint met eigen fokproduct Django Beer M-finale Indoor Tolbert

  • 4 april 2018 08:23
door: redactie, 4 april 2018 08:23

Tolbert | STEGEN.NET
De slotdag van Indoor Tolbert bracht ook succes voor Merel Murris. Zij won met het eigen fokproduct Django Beer M (v. Ilmeo) de spannende finale van de klasse M. In de barrage was Murris een fractie sneller dan Anouk Mulder met de 21-jarige Pruso, die onder Niels Mulder in 2011 de Grote Prijs van Tolbert won.

Merel Murris rijdt het eigen fokproduct Django Beer M naar de overwinning in de M-finale van Indoor Tolbert.

Merel Murris rijdt het eigen fokproduct Django Beer M naar de overwinning in de M-finale van Indoor Tolbert.
Arjen Schilperoord

Wanneer Murris over Django spreekt hoor je één en al trots over het paard: ,,Wij hebben hem zelf gefokt en ook zijn moeder heb ik in het ZZ-gereden. Samen met mijn zus heb ik hem opgeleid en ik breng hem nu verder uit in de sport, omdat mijn zus zwanger is. Thuis kan Django vreselijk lui zijn, maar op wedstrijd geeft hij altijd 200%.”

Over haar barrage was Murris dan ook zeer te spreken: ,,Django is niet de grootste, maar compenseert veel met zijn vermogen en instelling. De lijn van drie naar vier was erg lastig en kwam Django dan ook vrij dicht, maar hij deed gruwelijk zijn best en sprong foutloos.”

Z-finale
De finale van de klasse Z werd bij Indoor Tolbert gewonnen door Eric ten Cate. De ruiter uit Geesteren heeft nog maar twee weken de beschikking over Jolly Jumper, maar het blijkt nu al een combinatie om rekenschap mee te houden. Hij finishte in 33,79 seconden bijna twee seconden voorsprong op Martine Gramsbergen.

Voor Ten Cate was de barrage nog erg aftasten met zijn nieuwe troef: ,,Ik moest nog even wennen hoe snel hij went. Dit was voor ons beiden nog wel wat onwennig, maar Jolly lijkt een heel meewerkend paard.” Voor de toekomst heeft Ten Cate nog geen duidelijke plannen: ,,Het is natuurlijk afwachten hoe lang hij blijft, maar ik denk zeker dat het een fijn toekomstpaard is.”

Martine Gramsbergen finishte in 35,63 seconden met Beat it GH. Alleen Gramsbergen en Ten Cate lukte het om de barrage te voltooien zonder fouten. Tessa Hoeksema nam de derde prijs in ontvangst met Germette M. Dit duo finishte met vier strafpunten op het scorebord in 37,81 seconden.