Suzanne Tepper klopt partner Jur Vrieling in Grote Prijs Indoor Tolbert

  • 1 april 2018 10:09
door: redactie, 1 april 2018 10:09

Tolbert | STEGEN.NET
Suzanne Tepper won zaterdagavond de Grote Prijs van de 30e editie van Indoor Tolbert. In de spannende barrage om de door hoofdsponsor Eemsned aangeboden paardentrailer verwees ze haar partner Jur Vrieling naar de tweede plaats. ,,We hadden hetzelfde plan, maar in de barrage was het ieder voor zich”, aldus de dolgelukkige Tepper.

Suzanne Tepper met Quality FZ op weg naar de overwinning bij Indoor Tolbert.

Suzanne Tepper met Quality FZ op weg naar de overwinning bij Indoor Tolbert.
NHPhoto | Norine Habekothé

Maar liefst veertien van de 26 ZZ combinaties legden het basisparcours van de Grote Prijs van Indoor Tolbert met goed gevolg af. In de spannende barrage zette Jur Vrieling meteen een tijd neer die scherprechter bleek te zijn. Slechts één amazone wist deze tijd te verbeteren en dat was Suzanne Tepper. Tepper: ,,Ik kom al zolang op Indoor Tolbert en het lukte nooit om de Grote Prijs op mijn naam te schrijven tot vandaag.”

De barrage trapte af met ‘oud-winnaar’ Jur Vrieling die al drie keer eerder de Grote Prijs op zijn naam schreef. Hij zadelde voor de Grote Prijs Fiumicino van de Kalevalei, waarmee hij gisteren ook al ‘De beste uit 30 jaar Indoor Tolbert-rubriek’ mee startte. De ervaren ruiter uit Holwierde kreeg de moeilijke taak om een snelle openingstijd te noteren. Hier slaagde hij ruimschoots in door te finishen 33,30 seconden. ,,Achteraf had ik in de laatste lijn een halve galopsprong minder kunnen rijden dan was ik sneller dan Suzanne geweest. Een vierde keer de Grote Prijs van Indoor Tolbert winnen was ook mooi geweest, maar ik ben nog nooit zo blij geweest met een tweede prijs”, grapt Vrieling.

Suzanne Tepper met het bestuur en hoofdsponsor Gert Smit van Eemsned.
NHPhoto | Norine Habekothé

Als tweede kwam Bert-Jan Zuidema, die ook het gevoel kent om de Grote Prijs van Indoor Tolbert te winnen, aan de start in de barrage met Fleurabella V. Zuidema reed ook ijzersterk, maar was een fractie langzamer dan Vrieling. Hij ging over de laatste Eemsned-hindernis in 33,73 seconden.

Ieder voor zich
Lange tijd reden de rest van de barrageruiters zich stuk op tijd van Vrieling of kregen springfouten. Tot Vrielings partner Suzanne Tepper in de baan verscheen met Quality FZ. ,,Het was een barrage waar het echt draaide om snel rijden. Er waren niet veel mogelijkheden tot afsnijden.” Op de vraag of zij en Jur hetzelfde plan hadden voor de barrage antwoordt Tepper: ,,Tuurlijk hadden Jur en ik hetzelfde plan, namelijk winnen, maar als je samen in zo’n barrage rijdt is het toch ieder voor zich.”

Ze vervolgt: ,,Quality FZ is sinds zijn zesde levensjaar bij ons op stal om op hem rustig aan op te leiden en daar heb je nu de vruchten van.” En wat is nu de grootste kwaliteit van Quality? “Zijn kwaliteit. Hij is heel scherp en heeft heel veel vermogen. Je hoeft echt niet bang te zijn dat hij een fout maakt.” Voor de gloednieuwe hoofdsponsor van Indoor Tolbert, Gert Smit van Eemsned, kon er geen betere uitslag zijn. Suzanne Tepper en Jur Vrieling zijn namelijk al ambassadeur van Eemsned Trailers en Mini-tractoren.

Marriët Smit-Hoekstra was in de barrage de snelste, maar de Friese amazone kreeg met Luimstra’s Excel een fout en belandde daarmee op de achtste plaats.

Uitslag Grote Prijs Indoor Tolbert 2018

ruiter paard tijd
1. Suzanne Tepper

Quality FZ
v. Quintender
0-33.14
2. Jur Vrieling

Fiumicino van de Kalevallei
v. Pilot Blue
0-33.30
3. Bert-Jan Zuidema

Fleurabella
v. Diarado
0-33.73
4. Karl-Heinz Markus

Würde Que Casco
v. onbekend
0-34.32
5. Rianty Zwart

Elievia
v. Cardento
0-34.73