Sytske de Jong en Berber van der Meer winnen Hypo Fryslân Cup

Share
  • 25 mei 2018 19:50

door: Petra Duindam, 25 mei 2018 19:50

Drogeham | STEGEN.NET
Sytske de Jong en Berber van der Meer winnen de zesde editie van de Hypo Fryslân Cup en ontvangen beiden de hoofdprijs van maar liefst € 500,- Hiermee kunnen de amazones bij Ruitersportzaak Hypo Fryslân nieuwe leren rijlaarzen uitzoeken.

De winnaars bij de paarden.

De winnaars bij de paarden.
Jacoba Hoeksma

De twee amazones hadden beide de hoogste punten gescoord met de vier dressuurproeven die ze hebben gereden. Sytske won woensdagavond 23 mei met haar pony Maurik’s Giorgio Armani en Berber won donderdagavond 24 mei met haar paard First Lady. We kunnen stellen dat beide edele dieren in topvorm waren!

De winnaars van de Hypo Fryslân Cup bij de pony’s.
Jacoba Hoeksma

In totaal kwamen maar liefst 175 ruiters en amazones naar Drogeham om te strijden voor de cup. Deelnemers en bezoekers konden op het bijterrein ook kijken naar de rijlessen die werden gegeven door de amazones van het Friese talentenprogramma Mei Grand Prix – Nei Grand Prix. Publiek kreeg langs de ring de uitleg en nuttige tips van de instructrices middels een geluidsinstallatie langs de baan. De organisatie geeft aan dat evenement een groot succes was en ze nu alweer uit kijken naar de zevende editie volgend jaar.