Grote Prijs CH Eext voor James Billington en Comfortuna VDL

Grote Prijs CH Eext voor James Billington en Comfortuna VDL

21 mei 2018 18:12 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

Eext| STEGEN.NET

De Grote Prijs van het 89e CH Eext is Pinkstermaandag gewonnen door James Robert Billington en de schimmelhengst Comfortuna VDL (v. Berlin). Als laatste deelnemers in de barrage voorkwamen ze dat Mareille van Geel voorop mocht rijden in de ereronde.

CH Eext James Billington met Comfortuna VDL.

James Billington rijdt de dekhengst Comfortuna VDL naar de overwinning op het CH Eext.
Steven Stegen

Zeven combinaties wisten zich voor de barrage te plaatsen van de Grote Prijs  van CH Eext over hindernissen van 1.40. Marleen Meijer (met Carmel), Elisah Aarts (Egane) en Renate Beuving (Fellow) wisten in de barrage niet opnieuw foutloos te blijven.

Mareille van Geel was de eerste kanshebber die opnieuw nul reed. De amazone uit Gees leek goede papieren te hebben. Met Flying Echo (v. Zento) bleef ze foutloos in 38.07. Nicole Botma reed na haar iets sneller, maar maakte met Let it Be een fout.

Strakke rit
Alleen Billington kon een zege van Van Geel in Eext voorkomen. Hij reed met de goedgekeurde hengst Comfortuna VDL een strakke rit en had daarvoor 37.68 nodig en dat was goed voor de eerste prijs van 1500 euro. Comfortuna ging voor de aankoop door de VDL-Stud door het leven als C-Evergold Fortuna en werd gefokt door Peter Rinkes uit Pesse.

Billington was voor het eerst in Eext. ,,Meestal rijd ik met Pinksteren op een andere wedstrijd. Maar nu moet ik volgend jaar natuurlijk wel terug komen”, grijnsde de ruiter van de VDL-Stud. Comfortuna VDL gedroeg zich als een lammetje bij de prijsuitreiking. De hengst leek zich nergens druk om te maken. ,,Een geweldig dier. Vanmorgen heeft hij nog gedekt en nu hier zo’n prestatie leveren, dat is top!”

Eerder op de middag was James Billington ook al succesvol. Hij won toen de ZZ-finale met Fancy Roos VDL (v. Baltic VDL). De combinatie wist in het basisparcours als enige foutloos te blijven. Anna Froukje de Vries werd met een afworp van Fleetwood Mac tweede.

  • foto’s bekijken en/of bestellen van de Grote Prijs Eext? Klik dan hier

Uitslag Grote Prijs Eext 2018

ruiter paard
1. James Billington

Comfortuna VDL
v. Berlin
0-37.68
2. Mareille van Geel

Flying Echo
v. Zento
0-38.07
3. Nicole Botma

Let it Be VDV
v. Let’s Go V
4-38.01