Spanning neemt toe bij zesde editie Hypo Fryslân Cup

Spanning neemt toe bij zesde editie Hypo Fryslân Cup

20 mei 2018 11:30 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Drogeham | STEGEN.NET
Deze week vond de aftrap van de zesde editie van de Hypo Fryslân Cup plaats. In totaal worden in vier avonden ruim 650 dressuurproeven verreden op het terrein aan de Hamsterpein 1 te Drogeham. Bij de paarden heeft Margriet Koopmans – Wiersma de beste uitgangspositie.

Afgelopen woensdag 16 mei verschenen de pony’s aan de start. Amazones Sytske de Jong en Jinke Koopmans staan op dit moment gedeeld aan kop in de tussenstand voor het winnen van de felbegeerde Hypo Fryslân Cup. Woensdag 23 mei wordt bekend wie in totaal de meeste punten scoort.

Hetzelfde geldt voor de paarden. Hier staat amazone Margriet Koopmans- Wiersma boven aan in het klassement. Donderdag 24 mei wordt bekend of zij deze positie heeft weten te behouden met haar paard Ide K.W.

Ruiters en amazones kijken ieder jaar weer uit naar deze dressuurwedstrijd vanwege het grote prijzenpakket. De winnaar van de Hypo Fryslân Cup ontvangt dit jaar een waardebon van maar liefst € 500,- voor het zelf samen stellen van rijlaarzen bij Ruitersportzaak Hypo Fryslân.

Donderdag 24 mei kunnen deelnemers en bezoekers ook kijken naar de rijlessen die worden gegeven door de amazones van het Friese talentenprogramma Mei Grand Prix – Nei Grand Prix. Publiek kan langs de ring de uitleg en nuttige tips van de instructrice volgen middels een geluidsinstallatie langs de baan. Kortom, voor volgende week staan er nog twee gezellige avonden op het programma voor zowel de deelnemers als voor de bezoekers en wordt de Hypo Fryslân Cup winnaar bekend gemaakt. Ruitersportzaak Hypo Fryslân heeft haar deuren geopend en er is catering aanwezig.

De dressuurwedstrijd begint iedere avond om 17.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Bezoekers kunnen gratis het wedstrijdterrein bezoeken.