Margriet Koopmans en Joyce Vegter domineren bij Indoor Tolbert

  • 22 maart 2019 12:11

door: redactie, 22 maart 2019 12:11

🔴 Tolbert
Margriet Koopmans en Joyce Vegter domineerden donderdag bij Indoor Tolbert de dressuur klasse ZZ-licht. Beide amazones wisten in de HJC-manege een proef te winnen.

Indoor Tolbert. Margriet Koopmans en IdeK.W. tijdens de ereronde in Tolbert.
Margriet Koopmans en IdeK.W. tijdens de ereronde in Tolbert.
📸 Arjen Schilperoord

Margriet Koopmans-Wiersma behaalde de hoogste score in deze zwaarste klasse die op de eerste dag van Indoor Tolbert was uitgeschreven. Met haar Fries Ide K.W. (v. Maurits) kwam de amazone van de Waterpoorters tot een resultaat van 239,5 punten. Joyce Vegter deed daar met Gabana niet veel voor onder. Zij werd met 237,5 tweede. Nicky Snijder eindigde met Havana Sth als derde.

In de tweede proef waren de rollen omgedraaid en voerde Joyce Vegter de ereronde aan. De strijd was spannend, want Vegter troefde haar concurrente Margriet Koopmans op slechts een halve punt verschil af. Stephanie Berends werd in deze proef derde met Sipoko’s Colorado.

Ook in het Z2 sprongen twee combinaties er uit met allebei een eerste en tweede plaats. Het ging hier om Marc-Peter Spahn met Jabick en Janiek de Lange met Gino.

Maaike Slootweg (met Hamlet Art) en Monique van der Meij (met Sandokan) waren de toonaangevende amazones in het Z1 met beiden een eerste en een tweede plaats.