Laura Zwart succesvol bij dressuur CH Gorredijk

  • 17 juni 2018 11:35
door: Petra Duindam, 17 juni 2018 11:35

Gorredijk | STEGEN.NET
Laura Zwart domineerde de dressuurrubrieken bij het CH Gorredijk. De amazone uit Oosterwolde pakte oranje linten met zowel Eros als haar bonte Bingo. Nathalie Vorenhout was de beste in de Inter I met Anna van de Haffriehoeve.

CH Gorredijk. Laura Zwart pakte met Eros de overwinning in het ZZ-zwaar.

Laura Zwart pakte met Eros de overwinning in het ZZ-zwaar.
Petra Duindam

In het ZZ-zwaar reed Laura Zwart met haar topper Eros (v. Rhodium) een mooie constante proef. De juryleden Jan Enne Kloosterboer en Herman Smit hadden een bijna gelijke eindscore. Dus het oranje lint was voor Laura Zwart met een mooie score van 66.07%. Als tweede mocht naar voren komen Lisanne Veenje met Friesen Exklusiv Wirdmer (V. Beart 411) met 65.86%. De derde plaats met 65.00% was voor Iris Sijtsma, die haar elegante Eye Catcher SF (v. Gribaldi) goed aan het lopen had.

Stuivertje wisselen
Lisanne Veenje wisselde stuivertje met Laura Zwart in de tweede proef in het ZZ zwaar, hier zaten de juryleden iets lager in het geheel. Daar waar Jan Enne Kloosterboer de potentie van de paarden goed vond die hij in de baan had, hadden de juryleden Blanken en Sipsma een iets andere mening en niet zozeer over de paarden, maar er werd iets te veel met kunstjes gereden en ze misten de gedragenheid. Daarbij zouden ze de paarden wat meer gegymnastiseerd willen zien. Ook waren de wissels een aandachtspunt. Lisanne had een gemiddelde score van 63.71% en Laura Zwart kwam hier tot de 62.64% en meer winstpunten werden er niet gegeven.

Bingo!
Dat had Laura Zwart kunnen roepen toen ze de Prix st. George proef gewonnen had met Bingo (v. Tuschinski). De opvallende bonte maakt steeds meer progressie en laat thuis al hele mooie dingen zien die nodig zijn om zware tour te starten, aldus Laura. (64.93%). De tweede plaats was voor Sabien Mollema die had haar Bubbles (v. United) fijn aan het lopen en scoorde vooral op de drafonderdelen goede punten. (63.75%)

Iris Sijtsma pakte de derde plaats in het ZZ-zwaar met haar elegante Eye Catcher SF (v. Gribaldi)
Petra Duindam

Nathalie Vorenhout
Anna van de Haffriehoeve, de Kroon-elite sportmerrie (v.Rindert 406), is weer helemaal in topvorm en won samen met Nathalie Vorenhout de Inter I met een mooie score van 65.22%. Volgens de juryleden Blanken en Sipsma reed Natalie erg correct en elk onderdeel werd goed voorbereid en gereden. Martsje Bergsma was tweede met 64.85% en ook zij had haar Cotton Eye Joe (v. K.e.c Maximum Joe) fijn aan het lopen. Beide juryleden waren erg te spreken over Martsje haar vriendelijke en nette manier van rijden.

Martsje Bergsma werd met haar Cotton Eye Joe tweede in de Inter I.
Petra Duindam

Over CH Gorredijk wilden de juryleden nog wel even kwijt dat het een goed georganiseerde wedstrijd was en dat ze er graag kwamen en ook over de catering waren ze goed te spreken en de banen lagen er super bij.

Zondag is het de laatste dag alweer en dan gaan de pony’s van start en is er een show van het viertal ‘It takes 4’ daarna is er ook een rubriek bestgaande rijpony uitgeschreven. De toegang is gratis!