Maureen Bonder en Cumbela winnen CSI Bonheiden: ‘ik hoopte op een volgprijs’

Share
  • 27 juni 2018 11:55

door: Steven Stegen, 27 juni 2018 11:55

blokjeBonheiden | Stegen.net
Een gedenkwaardige overwinning. Uniek misschien wel. Maar bijzonder zeker. Maureen Bonder en Cumbela wonnen afgelopen weekend de Grote Prijs van het drie sterren CSI Bonheiden. Voor Cumbela was het ‘t eerste optreden op dit niveau. En wat ook bijzonder was: de winnende combinatie had twee tijdfouten.

Maureen Bonder en Cumbela bij de prijsuitreiking van het CSI Bonheiden.

Maureen Bonder en Cumbela bij de prijsuitreiking van het CSI Bonheiden.
Wilma Bonder

Maureen Bonder wordt nog enthousiast als ze een aantal dagen later terugblikt op het bijzondere debuut van Cumbela (Cancoon x Landprinz) in BelgiĂ«. ,,Ik heb dit paard nu ongeveer een half jaar. Ik rijd ‘m voor een eigenaar en hij was op Z-niveau. Bonheiden was z’n eerste Grote Prijs op drie sterren niveau.”

Hoog
Bij het verkennen van het parcours schrok Bonder. ,,Ik dacht: oei, dat staat wel knap hoog! En dat was ook zo. Ik nam me daarom voor om gewoon in alle rust rond te rijden en de tijd te nemen. Dat pakte goed uit. We bleven foutloos, maar hadden wel twee strafpunten voor het overschrijden van de tijd. Ik was er super blij mee, de missie was daarmee voor mij al geslaagd.”

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”#e74c3c” class=”” size=”22″]Maureen Bonder: volgens mij is dit uniek[/perfectpullquote]

De amazone uit Schoonoord reed met Cumbela als nummer 20 van de bijna 50 deelnemers. ,,Toen er nog iets van 15 deelnemers moesten stond ik met mijn twee strafpunten nog aan kop. Ik zei nog tegen mijn vriend Hero: ach, dat is mooi, met wat geluk pakken we in elk geval een volgprijs. Er kwamen best nog goede combinaties. Nee, ik had echt niet verwacht dat we aan kop zouden blijven. En dan win je met je twee strafpunten een Grote Prijs. Volgens mij is dat uniek!”

Weerzien met Alex
Wat het CSI Bonheiden voor Maureen Bonder extra bijzonder maakte was het weerzien met haar voormalige toppaard Alex. ,,Ik wist vooraf niet dat hij er zou zijn. Het was heel speciaal om Alex terug te zien. Misschien heeft dat me wel het geluk gebracht. Of hij me herkende? Dat weet ik niet. Maar hij zag er prima uit en maakte een gelukkige indruk.”

Maureen Bonder op bezoek bij haar voormalige toppaard Alex.

Maureen Bonder op bezoek bij haar voormalige toppaard Alex.
Wilma Bonder

Bonder maakt zich intussen op voor twee weken wedstrijden in Polen. Ze hoopt Cumbela dan in een nog zwaardere proef te kunnen rijden. De 10-jarige donkerbruine ruin staat wel te koop, maar daar wil Maureen Bonder nog niet te veel aan denken. ,,Voorlopig geniet ik volop. Eerst naar Polen en daarna gaan we meedoen aan het CH De Wolden.”