Home » Rianne Visscher met Hollerno naar zege op CH Nieuwe Pekela
springen

Rianne Visscher met Hollerno naar zege op CH Nieuwe Pekela

Nieuwe Pekela | STEGEN.NET
Rianne Visscher pakte afgelopen weekend de hoofdprijs op het CH Nieuwe Pekela bij het Heeresveld concours. In het fraaie park zette ze in de barrage van de Grote Prijs vier tegenstanders op achterstand met haar paard Hollerno (Baltic VDL x Ahorn).

Felicitaties voor Rianne Visscher, die met Hollerno de Grote Prijs won op het Heeresveldconcours.
Felicitaties voor Rianne Visscher, die met Hollerno de Grote Prijs won op het Heeresveldconcours.
Reinold Lowes

Daarmee leverden Visscher en de nog maar 6-jarige Hollerno een knappe prestatie. ,,Dit was pas z’n vierde parcours in het Z”, vertelt Rianne Visscher, die verbonden is aan Stal Sterenberg in ‘t Zandt. Ze rijdt Hollerno voor eigenaar Sybrand Nijhof uit Zijldijk. ,,Zo’n acht maanden geleden ben ik met Hollerno in het L begonnen. Hollerno pakte het allemaal heel makkelijk op”, aldus de 24-jarige amazone.

Grote galop
Dat ze in het burgemeester Boekhoven park in Nieuwe Pekela de overwinning zou gaan pakken had ze niet verwacht. ,,Hollerno is nog erg jong en dan denk je niet in eerste instantie voor de winst te gaan. Maar in het eerste parcours liep hij al heel makkelijk nul en het voelde heel goed. Toen durfde ik in de barrage wel iets meer te proberen. Maar echt achterlijk hard rijden heb ik niet gedaan hoor. Hollerno heeft een behoorlijk grote galop en is daardoor op zich al snel.”

Visscher heeft de komende weken nog een aantal wedstrijden op het programma, zoals Onstwedde en ‘t Zandt. De grote uitdaging wordt het CH De Wolden. Daar wil ze Hollerno in de rubriek voor 6-jarigen gaan rijden. ,,Daar heb ik echt zin in, Hollerno gaat daar vast veel leren.”

De tweede plaats in de Grote Prijs van het Heeresveld concours ging naar Tessa Hoeksema en haar zeer goed springende schimmel Germette (Indorado x Indoctro).
over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net