CH De Wolden concentreert zich op EK jonge springruiters: ‘genoeg werk te doen’

CH De Wolden concentreert zich op EK jonge springruiters: ‘genoeg werk te doen’

30 juli 2018 15:20 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeVeeningen | Stegen.net
In sportief opzicht is het CH De Wolden helemaal klaar voor het organiseren van het EK voor jonge springruiters in 2019. Dat zei voorzitter Christiaan Hendriksen toen hij zondag zeer tevreden terugblikte op de voorbije veertiende editie. ,,Maar we hebben zeker nog genoeg werk te doen.”

Voorzitter Christiaan Hendriksen, Michel Broek, Jeanette van Slochteren, Henk Brink en Roger de Groot met de EK-vlag.
CH De Wolden | Fred Lubbers

Dat het EK volgend jaar in Veeningen is zal niemand meer zijn ontgaan. Vlak voor de afsluitende Grote Prijs werd een vlag in top gehesen, met daarop het logo voor het EK voor Junioren, Young Riders en Children 2019. De Drentse gedeputeerde Henk Brink overhandigde de nieuwe officiële vlag aan burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden. De burgmeester werd ter zijde gestaan door Jeanette van Slochteren, projectleider EK van de gemeente De Wolden.

Hendriksen en zijn gemotiveerde team kijken nu al uit naar volgend jaar. ,,Als je het hebt over de sport en hoe we het terrein indelen, dat hebben we na inmiddels veertien edities wel aardig in de vingers. Onze grote uitdaging ligt er in om samen met de gemeente en de provincie een totaalprogramma te bieden. Dat moet er toe leiden dat De Wolden en Drenthe echt blijven hangen, als het ware blijvend tussen de oren zitten”, aldus Hendriksen.

Postuum eerbetoon
Tijdens de tweede zondagmiddag van het concours wordt traditioneel aandacht besteed aan de vele vrijwilligers die actief zijn bij het CH de Wolden. Ditmaal was er een bijzonder moment. Rein Prins kreeg een passend eerbetoon. Hij was vele jaren vrijwilliger, maar overleed in mei van dit jaar.

Burgemeester Roger de Groot en voorzitter Christiaan Hendriksen met de nabestaanden van Rein Prins.
CH De Wolden | Fred Lubbers

Het bestuur heeft gemeend Rein Prins tijdens het concours te moeten gedenken en heeft hem postuum de titel “vrijwilliger van het jaar” toegekend. Tijdens deze ceremonie werd op de grote schermen van het concoursterrein een film met interview met Rein Prins uitgezonden. Zijn dochter ontving daarna uit handen van burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden het beeld van een paard dat altijd wordt uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar.