archief
contact
+31 6 53239630

Daphne van Peperstraten pakt drie keer goud op EK-dressuur Junioren

Fontainebleau | Knhs Het Nederlandse volkslied verveelt nooit voor Daphne van Peperstraten, zelfs niet toen het op het EK voor jonge dressuurruiters al voor de derde keer voor haar gespeeld werd. Ook kür was ze met Greenpoint’s Cupido wederom de beste bij de Junioren.
Daphne van Peperstraten won met Greenpoint's Cupido de kür voor Junioren bij Dutch Topsport Dressage.
Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido. (archief)

blokjeFontainebleau | Knhs
Het Nederlandse volkslied verveelt nooit voor Daphne van Peperstraten, zelfs niet toen het op het EK voor jonge dressuurruiters al voor de derde keer voor haar gespeeld werd. In de afsluitende kür was de 18-jarige amazone met Greenpoint’s Cupido wederom de beste in het sterke deelnemersveld bij de Junioren.

,,Dit is echt geweldig, ik had hier niet van durven dromen. Hier hoop je op, maar nu het uitgekomen is, heb ik er eigenlijk geen woorden voor”, vertelt de ‘golden girl’ na haar huldiging.

Persoonlijk record
Als laatste starter in de kür wist Daphne dat ze met haar Johnson-zoon bijna 80 % moest rijden om haar Duitse opponenten Valentine Pistner en Romy Allard voor te blijven in het klassement. ,,Ik was nu meer ontspannen dan gisteren, toen ik nog heel veel combinaties moest afwachten nadat ik zelf al gereden had. Toen ik de baan in moest werd de score van Valentina bekend. Maar ik kreeg daar eigenlijk geen zenuwen van, want dan zit ik op mijn paard en wilde ik rijden voor wat we waard zijn. Ik dacht ‘we gaan ervoor’. Ik had het zelf in de hand!”

Van Peperstraten reed naar de topscore van bijna 81% met haar Cupido. ,,Ja, ik denk dat dat wel een record is, ik was zo blij toen ik de score zag! Gisteravond hebben we de goede resultaten al gevierd, we hebben met elkaar een topweek gehad. Maar thuis komt er zeker nog een groot feest aan!”

Eervol naast podium
Thalia Rockx en Kimberly Pap konden geen eremetaal meer toevoegen aan de eerder behaalde gouden team-medaille. Hun fraaie scores van ruim 76% waren niet genoeg om de twee sterke Duitse amazones voor te blijven. Thalia reed haar pas zevenjarige Golden Dancer de La Fazenda naar 76,450%, goed voor de vierde plaats en Kimberly Pap bleef daar maar een fractie onder met Vloet Victory.

Van Peperstraten pakte zaterdag ook al het goud in de individuele proef en ze behaalde goud met het team. Het team bestond naast Daphne van Peperstraten uit Thalia Rockx, Kimberly Pap en Milou Dees. De equipe wist bijna drie procent voor te blijven op het sterke Duitse team.

Goud voor Sanne Buijs

Net als vorig jaar heeft Sanne Buijs (13) de gouden medaille veroverd in de individuele finale bij de Children dressuur. Lara van Nek won het zilver en Lilli van den Hoogen maakte de top vijf compleet. Na het behaalde teamgoud is dit opnieuw een groot succes voor de jongste groep deelnemers aan het EK voor de jeugd in Fontainebleau.

Na de twee gouden medailles eerder op de dag, bij de Children en Junioren, konden de Young Riders van bondscoach Alex van Silfhout niet achterblijven. Dat deden ze dan ook niet! Esmee Donkers volgde het goede voorbeeld en reed Chaina in de kür naar hun tweede individuele gouden plak. Febe van Zwambagt veroverde het brons voor Diana van de Bovenkamp die nipt vierde werd.

 • Uitslag EK Junioren 2018 kür op muziek
  GOUD Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) – Greenpoint’s Cupido, 80,925 %
  ZILVER Valentina Pistner (GER) – Flamboyant OLD, 79,450 %
  BRONS Romy Allard – (GER) – Summer Rose, 78,125 %
  4. Thalia Rockx (Roosendaal) – Golden Dancer de La Fazenda, 76,450 %
  5. Kimberly Pap (Nunspeet) – Vloet Victory, 76,275 %
 • Uitslag Junioren individueel EK 2018
  1. Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) – Greenpoint’s Cupido, 74.471 %
  2. Valentina Pistner (GER) – Flamboyant OLD, 74.088 %
  3. Romy Allard – (GER) – Summer Rose, 74.000 %
  4. Kimberly Pap (Nunspeet) – Vloet Victory, 72.853 %
  5. Thalia Rockx (Roosendaal) – Golden Dancer de La Fazenda, 72.588 %
 • Uitslag Landenwedstrijd Junioren EK 2018
  Goud Nederland – 219.757
  -Milou Dees (Berkenwoude) – Francesco, 71.909%
  -Kimberly Pap (Nunspeet) – Vloet Victory, 71.909%
  -Thalia Rockx (Roosendaal) – Golden Dancer de la Fazenda, 71.939%
  -Daphne van Peperstraten (Oude Tonge) – Greenpoint’s Cupido, 75.909%
  Zilver Duitsland – 216.816
  Brons Denemarken – 211.877
Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel