Drentse Libanees Emile Karim Fares wint CH De Wolden

Share
  • 22 juli 2018 18:58

door: Steven Stegen, 22 juli 2018 18:58

blokjeVeeningen | Stegen.net
Emile Karim Fares was zondag de beste in de eerste Grote Prijs van de 14e editie van het CH De Wolden. De Libanese ruiter, gesitueerd in Veeningen, was als eerste van de zeven kanshebbers in de barrage de beste met Captain Z.

Emile Karim Fares en Captain Z bij de huldiging van het CH De Wolden.
Steven Stegen

Het basisparcours was technisch, maar fair en de tijd was ook een factor die een rol speelde. Zoals voor Chantal Regter uit Assen, die wel foutloos reed met Eamelusina, maar zes honderdste te langzaam reed en daardoor de barrage miste.

Emile Karim Fares koos als eerste starter in de barrage voor de aanval met Captain Z (v. Lord Z). Hij bleef opnieuw foutloos in 38.00. Joe Clee werd tweede, de Engelsman reed ook foutloos, maar had daarvoor met Alzu Ohio 92 honderdste meer nodig. De Zweedse Sofia Kroon werd met een springfout derde.

Voor Emile Karim Fares voelde de zege als een thuisoverwinning. “Ik woon al meer dan 20 jaar in Veeningen, eerst bij Jan Broek, die ik als familie beschouw en de laatste zes jaar heb ik mijn eigen bedrijf.”

In 1988 maakte Fares als jochie van 15 kennis met Jan Broek. Later ging hij bij Broek in de leer en daar kocht hij ook Captain Z, die in mede-eigendom van Arend Broek was. Met Captain Z lijkt de Drentse Libanees zeker van deelname aan de Wereldruiterspelen in Tryon.

Accu leeg
Michael Greeve uit Veenigen eindigde voor eigen publiek op de zesde plaats met Turbo Z. De Drentse ruiter, in 2016 nog winnaar in de tweede week met Eurohill’s Africa, had op meer gehoopt. ,,Maar in de barrage liep het niet zoals ik wilde. De accu leek een beetje leeg, ik moest er te veel aan rijden.‚ÄĚ Greeve maakte twee fouten in de beslissende ronde.

Uitslag Grote Prijs CH De Wolden 2018, eerste week

ruiter
land
paard
afstamming
resultaat
1 Emile Karim Fares
Libya
Captain Z
v. Lord Z
ruin/bruin/2007
0-38.00
2 Joe Clee
GBR
Alzu Ohio
v. Optimum
ruin/vos/2003
0-38.92
3 Sofia Kroon
Zweden
Lucky Silvana Z
v. L.Silver Joter
merrie/bruin/2007
0-43.43
4 Juulia Jyläs
Zweden
Finishing Touch Wareslage
v. Quival
hengst/bruin/2005
4-37.14
5 James Billington
GBR
Comfortuna VDL
v. Berlin
hengst/schimmel/2009
8-38.43