Michael Greeve grijpt net naast winst in kwalificatie Grote Prijs CH De Wolden

  • 20 juli 2018 23:52

door: Fred Lubbers, 20 juli 2018 23:52

blokjeVeeningen | Stegen.net
Wat zat Michael Greeve uit Veeningen vrijdag dichtbij de winst in de kwalificatie voor de Grote Prijs van het CH De Wolden van komende zondag. In de Spruce Meadow Prijs ging hij vanaf de eerste rit aan de leiding, maar in de twintigste ronde, was Siebe Kramer hem toch te snel af.

Als derde eindigde Pim Mulder en met dat drietal hebben de Nederlanders hun visitekaartje voor de Grote Prijs vrijdagmiddag afgegeven.

Michael Greeve stuurde voor eigen publiek Turbo Z naar de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grote Prijs van het CH De Wolden.

Michael Greeve stuurde voor eigen publiek Turbo Z naar de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grote Prijs van het CH De Wolden.
Jeroen Spoolder | Spoolder.net

Greeve startte als eerste in de barrage, maar in de twintigste rit snelde Kramer hem voorbij. Kramer reed met Zizi Donalsson (Quidam De Revel x Caletto III) een tijd van 33.35 en dook daarmee zestiende van een seconde onder Greeve. De Veeninger had met Turbo Z (Thunder vd Zuuthoeve x Renville) in de eerste barragerit een scherpe tijd neergezet: 33.96. Pim Mulder werd derde met 34.23. Hij reed op Djoost Again (Cantos x Joost). Beste buitenlander was de Engelse Zachery Beesley op de vierde plaats. Van de 24 barrage deelnemers bleven er maar liefst dertien foutloos.

Voor Greeve was het sneu, maar de ruiter had er wel rekening mee gehouden dat er snellere combinaties zouden komen. ,,Maar toch ben ik tevreden. Er was in deze kwalificatie een mooi parcours neergezet, maar ik verwacht dat het zondag wel een tikje zwaarder zal zijn.”

Vrieling
Jur Vrieling had zich ook geplaatst voor de barrage, maar zijn Baltic VDL wierp een balkje af, waardoor de Groninger niet verder kwam dan de23e plaats. Voorafgaand aan deze kwalificatie had Vrieling vertrouwen in zijn viervoeters. Dallas en Baltic, beide van VDL. ,,Wanneer ik met een van deze twee start, weet ik zeker dat ik niet kansloos in de Grote Prijs ben. Ik maak later vanavond de keus wie ik zondag in de ring breng”, aldus Vrieling voor de kwalificatie. De ruiter uit Holwierde heeft het naar de zin op het concours in Veeningen. ,,Het is altijd mooi om hier te rijden. Alleen hoeft het voor mij niet warmer te worden”, zegt hij lachend.

De Grote Prijs begint zondag om 15.00 uur. De toegang is geheel gratis. Uitslag vind je hier