Maurice Stevens Gronings kampioen met Gypsy d’Usance

Share
  • 23 juli 2019 14:23

door: redactie, 23 juli 2019 14:23

🔴 Groningen
Leden van rijvereniging Nienoord drukten afgelopen weekend een duidelijk stempel op het Gronings kampioenschap. Maurice Stevens werd kampioen in het ZZ-springen met Gypsy d’Usance en Tessa Hoeksema greep de titel in het Z. Verder waren er reservetitels voor Chantal Windstra en Marianne Boerema.

Maurice Stevens Gypsy d'Usance
Maurice Stevens werd met Gypsy d’Usance Gronings kampioen ZZ-springen.
📸 Steven Stegen

In de ZZ-klasse kwamen zeven combinaties in actie in het Stadspark en Maurice Stevens was de enige deelnemer die twee ronden foutloos wist te blijven. Daarmee is de Drentse ruiter met Gypsy d’Usance (v. Namelus R) een waardige kampioen van Groningen. Stevens is de laatste tijd knap in vorm, zo werd hij met Gypsy d’Usance tweede in het 1.40 bij het CH Eext dit jaar.

Plaats twee in het ZZ was voor Marianne Boerema, eveneens aangesloten bij Nienoord. Met Efrera kreeg zij in de eerste ronde een springfout, maar in de tweede manche zette het duo wel een foutloos optreden neer. Boerema werd ook nog derde, nu in het zadel van Porto Allegre, waarmee ze over de twee omlopen ook één springfoutje maakte.

Ook in de klasse Z was geen barrage nodig, want Tessa Hoeksema, ook van LR Nienoord, wist met haar ervaren Warandasj (v. Karandasj) als enige in beide omlopen de balken in de lepels te laten. De reservetitel ging naar clubgenote Chantal Windstra. Ze begon foutloos met Foberlina (v. Advance), maar maakte in de tweede ronde een fout. Dat gebeurde ook bij Rianne Visscher, die met Cudame P als derde eindigde.

Seliena Lakenvelt kwam met haar paard Woppany A.N. in de tweede ronde ten val en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze is inmiddels ontslagen en liep zware kneuzingen op, zo meldt de KNHS Groningen.

De Groningse titel in de klasse M ging naar Minka Haverkamp. Ze klopte met Boy Baloubet M Z in de barrage haar enige nog overgebleven tegenstander Rianne Visscher. Visscher was met Galvé wel sneller, maar maakte twee fouten.