Home » Tineke Kingma na val van paard strijdbaar voor mensen met beperking
nieuws

Tineke Kingma na val van paard strijdbaar voor mensen met beperking

blokjeZuidhorn | Stegen.net
Paardensport was haar grote passie, totdat dat vervelende ongeluk daar een einde aan maakte. Tineke Kingma uit Zuidhorn raakte in coma, herstelde, maar ze heeft nu MS. Toch blijft ze positief. Kingma probeert nu de Gouden Venus van Milo in de wacht te slepen en vraagt daarbij hulp uit de paardensector.

Tineke Kingma.

Tineke Kingma viel 12 jaar geleden van haar paard, raakte in coma en liep een hersenbeschadiging op. ,,En 8 jaar geleden heb ik na verschillende onderzoeken de diagnose MS-rr gekregen. Mijn lichaam is in meerdere opzichten beperkt, maar toch blijf ik naar de mogelijkheden kijken, met minimale hulp van mijn naasten. Anderen zou ik ook graag helpen bij het zoeken of kijken naar zijn of haar mogelijkheden. Mijn droom voor Nederland is dat mensen meer samenkomen om elkaar te inspireren met hun ervaringen.”

Daarom doet Kingma mee aan de verkiezing voor de Gouden Venus van Milo. De actie is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds wil doen voor de samenleving. De Gouden, zilveren of bronzen Venus wint een geldbedrag voor zijn of haar goede doel. ,,Graag wil ik met mijn stichting Samen Sterker Verder meer voor andere mensen kunnen betekenen”, aldus Kingma.

Kingma: ,,Wanneer ik de gelukkige ben om een geldbedrag met dit initiatief te winnen, ga ik uitjes organiseren waarbij wij ervaringen kunnen delen en veel lol hebben met elkaar. Tevens ga ik een deel van het bedrag doneren aan Stichting MS Research. Ongeveer 17.000 Nederlanders leven met MS en er is meer onderzoek nodig om dit in de toekomst nog verder terug te dringen.”

Stemmen op Tineke Kingma kan hier.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net