Adriaan Okkema Fries kampioen ZZ-springen met James

  • 12 augustus 2018 13:45
door: redactie, 12 augustus 2018 13:45

blokjeHarich | Stegen.net
Adriaan Okkema is zaterdag overtuigend Fries kampioen ZZ-springen geworden. De ruiter uit Vrouwenparochie reed in Harich als enige twee foutloze rondjes en prolongeerde de Friese titel. Okkema pakte daarmee de Friese titel met James (v. Jodokus).

Adriaan Okkema en James bedwingen de sloot tijdens het Fries kampioenschap.
Arjen Schilperoord

In het ZZ kwamen negen combinaties in actie. De strijd om de Friese titel begon veelbelovend, met drie foutloze ritten in de eerste omloop. Maar in de tweede manche kregen zowel Ernesto Canseco (Grandkittaire) als Elisah Aarts (Egane) een fout. Okkema liet met James (NRPS, Jodokus uit Jonkvrouw (Nimmerdor x Marco Polo) wel alle balken in de lepels en hoefde dus geen barrage meer te rijden om de Friese titel ZZ-springen veilig te stellen. Canseco werd met zijn snellere tijd tweede en Aarts derde.

Barrage
In de klasse Z werd wel een barrage verreden. Die ging tussen Gerrit Veenstra met Loridon van T&L en Hester Klompmaker met Forever. Klompmaker besliste in de barrage de strijd in haar voordeel, al was Gerrit Veenstra wel flink sneller, maar hij had wel een fout gemaakt. De titel in het M was voor Djura Eringa met Hasta la Vista. Hyke Voorn werd kampioen bij de pony’s ZZ met Elisabeth Stables Vanety.

Foto’s van het Fries kampioenschap vind je bij Arjen Schilperoord Fotografie.

Alle uitslagen van het Fries kampioenschap vind je hier.