Goede papieren voor Joyce Haaijer bij Fries kampioenschap

Share
  • 9 februari 2019 15:25

door: Petra Duindam, 9 februari 2019 15:25

🔴 Harich
De Friese kampioenschappen dressuur zijn weer losgebarsten en de eerste resultaten zijn bekend. In manege Gaasterland in Harich won Joyce Haaijer met De Mersken Halley het eerste onderdeel van het Z1. Zondag valt de beslissing.

Haaijer behaalde een score van 65.52%. Martha van de Meulen reed met Louke fan de Broekfinne naar een mooie tweede plaats met een score van 64.78%. Rinske Jonker werd derde met Enzo en Willem Jo√ęzer de Jong werd vierde met Riekkelt H. Zondag is de finale en dan gaan de eerste acht combinaties strijden om de titel.

In het Z2 was Andrea van der Meer met Follow (66.03%) de winnende combinatie, gevolgd door Sandra verhoef met Ferrarie, die 65.52% behaalde en daardoor een mooie tweede plek kreeg. Van deze rubriek gaan er vier combinaties door naar zondag en rijden daar dan de k√ľr op muziek.

Margriet Koopmans wint ZZ-licht

Margriet Koopmans wint het ZZ-licht met Ide K.W met een mooie score van 66.07%. Naomi Falkena en Waleska volgenden op de voet met 65.50%. Ook van deze rubriek gaan er vier door naar de finale k√ľr op muziek die zondag verreden wordt.

Van een grote groep L1-deelnemers werd Nadia den Hollander met Uzes de kampioen. Lysanne Keizer werd reservekampioen met Jack Jones L en de derde plaats was voor Rianne Okkema met Stal Okkema’s Ulbe.

Met 69,75% was het Jildou Hart die het kampioenschap op haar naam schreef met Stal Okkema’s Yeske. Ook Lydia de Haan wist met Reka in de 69% te rijden en werd reserve kampioen. Rianne Okkema had een tweede troef in de strijd en behaalde ook in deze rubriek een derde plaats met Stal Okkema’s Wietse.