Brits podium in WB dressuur Londen, Denise Nekeman vierde

Share
  • 15 december 2023 13:40

door: redactie, 15 december 2023 13:40
Londen
stegen.net

De wereldbeker kür op muziek bij de London International Horse Show kreeg een compleet Brits podium, met Charlotte Dujardin als winnaar. Beste Nederlander was Denise Nekeman op een knappe vierde plaats.

De zege van Charlotte Dujardin was onomstreden. Wat ze in de baan liet zien met Imhotep (Everdale x Vivaldi) grensde aan perfectie. De juryleden plaatsten dit duo unaniem op de eerste plaats, met een gemiddelde van 89.465%.

Op plaats twee volgde Charlotte Fry, ook niet de minste. Ook zij reed sterk met de hengst Everdale en scoorde een prima resultaat van 85.040%. Becky Moody maakte verrassend het Britse podium compleet met Jagerbomb, eveneens een KWPN’er.

Denise Nekeman hield zich in ExCel London prima staande. De amazone maakte met haar 17-jarige Boston STH een goede indruk en werd met 79.415% zeker niet over gewaardeerd. Devenda Dijkstra eindigde met haar Hero op de achtste plaats.