archief
contact
+31 6 53239630

CDI Exloo en corona: ‘nu iets organiseren is best heftig’

📌 EXLOO – Voordat woensdag de eerste deelnemer aan het CDI Exloo de baan in gaat is er rond het Hippisch Centrum Exloo veel gebeurd en geregeld. Een evenement organiseren in coronatijd is geen vanzelfsprekende opgave. ,,Het is best wel heftig”, vertelt Ciska Paping van Hippisch Centrum Exloo.
De opbouw van de stenten voor de stalling in Exloo.

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Voordat woensdag de eerste deelnemer aan het CDI Exloo de baan in gaat is er rond het Hippisch Centrum Exloo veel gebeurd en geregeld. Een evenement organiseren in coronatijd is geen vanzelfsprekende opgave. ,,Het is best wel heftig”, vertelt Ciska Paping van Hippisch Centrum Exloo.

Steven Stegen

Steven richtte in 1995 Stegen.net op en is hoofdredacteur van deze site. Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen bij dit bericht, meld die dan op info@stegen.net

Op het terrein zijn de tenten waarin de paarden gestald worden inmiddels opgezet. Maar voordat de dieren er hun tijdelijke onderkomen kunnen innemen zullen hun grooms en begeleiders een coronatest moeten ondergaan.

Paping: ,,Op het moment dat de mensen aankomen worden ze eerst naar het parkeerterrein geleid, waar we zullen controleren of er een recente test voor handen is. We hebben veel extra vrijwilligers op de been.”

Ook zijn er volgens Paping extra dierenartsen beschikbaar. Hoewel de uitbraak van rhinopneumonie niet echt meer een issue is nemen ze in Exloo geen risico’s.

Op 5 en 6 mei zal onder andere de gehele Nederlandse dressuurtop aan de start komen, ook de deelnemers in de groep U25 en de Young Riders zullen dan actief zijn in Exloo. Op 8 en 9 mei gaat het programma verder met de Pony’s, Children en Junioren.


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel