Home » Hippisch Centrum Exloo krijgt eenmalige subsidie van de gemeente
nieuws

Hippisch Centrum Exloo krijgt eenmalige subsidie van de gemeente

Exloo | Stegen.net
Het Hippisch Centrum Exloo krijgt een eenmalige subsidie van 20.000 euro van de gemeente Borger-Odoorn. De gemeenteraad heeft daar mee ingestemd. Met het geld kan de accommodatie verder worden verbeterd.

Hippisch Centrum Exloo.

De gemeente stelt 10.000 euro beschikbaar uit het budget ‘Vitaal Platteland’ en nog eens 10.000 euro vanuit de algemene middelen voor dit jaar. In het voorstel staat dat de stichting het geld heeft gevraagd om aanpassingen mogelijk te maken, zodat een toekomstbestendige accommodatie ontstaat, waarin ook in de toekomst nationale en internationale evenementen gehouden kunnen worden. De stichting heeft ook subsidie aangevraagd bij de provincie.

Raad unaniem
De gemeenteraad stemde unaniem in met het geldbedrag voor het Hippisch Centrum Exloo. Vanuit de raad waren er veel complimenten voor de verbeteringen die al zijn doorgevoerd en de evenementen die worden georganiseerd, zoals onlangs het EK-dressuur U25. ,,Meer evenementen in Exloo juichen wij alleen maar toe”, aldus VVD-raadslid Arne Joling. CDA-raadslid Roelof Tuin: ,,Er wordt duidelijk aan de toekomst gebouwd en dat steunen wij graag.” Ook de grootste fractie Gemeentebelangen liet zich zeer positief uit over het Hippisch Centrum.
over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net