Hippisch Centrum Exloo krijgt eenmalige subsidie van de gemeente

Hippisch Centrum Exloo krijgt eenmalige subsidie van de gemeente

30 september 2018 19:10 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Exloo | Stegen.net
Het Hippisch Centrum Exloo krijgt een eenmalige subsidie van 20.000 euro van de gemeente Borger-Odoorn. De gemeenteraad heeft daar mee ingestemd. Met het geld kan de accommodatie verder worden verbeterd.

Hippisch Centrum Exloo.

De gemeente stelt 10.000 euro beschikbaar uit het budget ‘Vitaal Platteland’ en nog eens 10.000 euro vanuit de algemene middelen voor dit jaar. In het voorstel staat dat de stichting het geld heeft gevraagd om aanpassingen mogelijk te maken, zodat een toekomstbestendige accommodatie ontstaat, waarin ook in de toekomst nationale en internationale evenementen gehouden kunnen worden. De stichting heeft ook subsidie aangevraagd bij de provincie.

Raad unaniem
De gemeenteraad stemde unaniem in met het geldbedrag voor het Hippisch Centrum Exloo. Vanuit de raad waren er veel complimenten voor de verbeteringen die al zijn doorgevoerd en de evenementen die worden georganiseerd, zoals onlangs het EK-dressuur U25. ,,Meer evenementen in Exloo juichen wij alleen maar toe”, aldus VVD-raadslid Arne Joling. CDA-raadslid Roelof Tuin: ,,Er wordt duidelijk aan de toekomst gebouwd en dat steunen wij graag.” Ook de grootste fractie Gemeentebelangen liet zich zeer positief uit over het Hippisch Centrum.