archief
contact
+31 6 53239630

Prima begin Nederlandse springruiters op Wereldruiterspelen Tryon

🔴 Tryon De Nederlandse springruiters zijn uitstekend begonnen op de Wereldruiterspelen in Tryon. Na de eerste wedstrijd, eem jachtparcours, staat Oranje op een prima tweede plaats. Harrie Smolders leverde de beste prestatie (zevende).
Harrie Smolders en Don VHP Z N.O.P. gingen twee keer foutloos rond op het CHIO Rotterdam.

🔴 Tryon De Nederlandse springruiters zijn uitstekend begonnen op de Wereldruiterspelen in Tryon. Na de eerste wedstrijd, een jachtparcours, staat Oranje op een prima tweede plaats. Harrie Smolders leverde de beste prestatie (zevende).

Tryon. Steve Guerdat zette met Bianca de beste prestatie neer in het jachtparcours.
Steve Guerdat zette met Bianca de beste prestatie neer in het jachtparcours.
📸 FEI | Martin Dokoupil

Het resultaat van de openingswedstrijd telt mee voor zowel het individuele als teamklassement. Donderdag en vrijdag wordt de tweede wedstrijd verreden, die bepalend is voor het landenklassement en ook meetelt voor het individuele resultaat. Zondag wacht de individuele finale

Mooi begin
,,Het is een mooi begin”, zegt bondscoach Ehrens. ,,Dit eerste parcours is een mooie proef, het is een lange proef, maar fair gebouwd. Wij hebben goed gereden en daar ben ik heel blij mee, maar er wordt door de andere landen zoals ik had verwacht ook heel goed gereden.”

Ehrens: ,,Frank Schuttert begon heel goed, hij reed een strakke ronde met een pechfout. Marc Houtzager reed een ongelofelijk goede ronde, top gereden en het paard sprong geweldig. Jur Vrieling reed ook een rondje zoals we hadden afgesproken, dat werd een geweldige nulronde in een goed tijd. Harrie deed er als laatste eigenlijk nog een klein schepje bovenop. Dat was een top rondje, top gereden geen rijfouten gemaakt. Ik ben en hele tevreden coach, alles is volgens plan gegaan.”

Nog niks gewonnen
“We hebben nog niks gewonnen,” zegt Harrie Smolders na afloop van zijn foutloze rit lachend. ,,Don springt goed en ik kon ook wat meer risico pakken nu we al drie goede teamresultaten hadden. Dit is voor ons een droomscenario. We weten dat we niet de snelste paarden hebben en dat dit voor ons misschien wel eens van de moeilijkste dagen is. Anderzijds moeten we wel zelf kritisch blijven. En het gaat om details die nog wat beter moeten bij ons als ruiters. We moeten scherp blijven en het is te hopen dat ons paarden het in deze warmte ook goed vol kunnen houden.”

Gebroken ribben
Jur Vrieling brak kort voor vertrek naar het WK zijn ribben, maar daar was in de ring weinig van te zien. Als derde teamlid deed hij wat er van het verwacht werd. ,,Ik kon het parcours rijden zoals we het met zijn allen gelopen hadden. Frank liet dat als eerste al zien en Marc deed het daarna misschien nog wel iets verfijnder. Het liep echt heel mooi, maar er zijn heel veel goede landen, dit is nog maar het begin.” De ruiter uit Holwierde staat nu op de 14e plaats met VDL Glasgow van het Merelsnest.

Hoop op top tien
Marc Houtzager had als tweede starter voor Nederland in de ochtenduren al een sterke rit gereden. ,,Ik heb helemaal volgens plan gereden, mijn paard sprong echt heel goed en ik denk niet dat er vandaag veel meer in zat. Naar de laatste hindernis had ik misschien een galopsprong minder kunnen rijden, maar ik wilde het onnodige risico niet nemen. Vooraf dacht ik als ik een tijd rijd van rond de 80 seconde ben ik tevreden, het was onder de tachtig dus ik kan niet meer dan tevreden zijn. Vooraf had ik gehoopt op een top tien klassering.”

Debutant
WK-debutant Frank Schuttert reed in deze openingswedstrijd als eerste van de springruiters van TeamNL die piste in. Schuttert reed met zijn Chianti’s Champion een mooi rondje met helaas één springfout. ,,Ik vond dat hij heel goed sprong, het hele parcours liep ook zoals we het samen gepland hadden. Behalve die balk natuurlijk. Ik moet het nog even terugkijken, maar ik denk dat hij de balk maar nipt aanraakte. Het is doodzonde, maar goed er komen nog een paar dagen.”
🔴 Stegen.net| Knhs

 • Tussenstand landenwedstrijd springen WK Tryon 2018:
  1. Zwitserland, 2.64
  2. Nederland, 4.35
  3. Brazilië, 6.42
 • Uitslag jachtparcours (eerste competitie) WK Tryon:
  1. Steve Guerdat (Zwi), Bianca – 76.33
  2. Pedro Veniss (Bra), Quabri de I’Isle – 76.68
  3. Rowan Willis (Aus), Blue Movie – 76.95
  7. Harrie Smolders (Lage Mierde), Don VHP Z N.O.P. – 78.12
  10. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero – 79.48
  14. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow v/h Merelsnest N.O.P. – 80.11
  50. Frank Schuttert (Ommen), Chianti’s Champion, 85.64


Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share