OS Londen: droomstart voor Nederlandse springruiters

Share
  • 4 augustus 2012 16:39

door: redactie, 4 augustus 2012 16:39

LONDEN
Met vier foutloze ritten zijn de Nederlandse springruiters zaterdag ijzersterk begonnen aan de Olympische landenwedstrijd. Jur Vrieling ( Bubalu), Maikel van der Vleuten (Verdi), Marc Houtzager (Tamino) en Gerco Schröder (London) lieten alle vier het complete parcours in tact.

De rubriek telt mee voor het individuele klassement en is daarnaast ook bepalend voor de startvolgorde van de teams in de landenwedstrijd die zondag en maandag op het programma staat. Nederland heeft zich met dit resultaat dus een uitstekende startpositie verschaft.

Jur Vrieling rijdt foutloos met VDL Bubalu. ©Jacob Melissen

Jur Vrieling was de eerste ruiter die de ring binnenreed. In eerste instantie was Vrieling niet blij met deze startplaats, maar na zijn foutloze rit werd dat snel beter. ,,Het was niet te zwaar, maar een mooi begin zo. De paarden moeten toch vier dagen achter elkaar springen. Ik heb goed door kunnen rijden, Bubalu springt dan het beste.”

Voormalig Rabo Talent en jongste teamruiter Maikel van der Vleuten was ook zeer tevreden over de verrichtingen van zijn Verdi. ,,Hij sprong heel goed. Dat geeft vertrouwen want Verdi gaat gedurende een wedstrijd altijd fijner springen. Na een paar dagen en als het indrukwekkender wordt gaat hij beter springen.” De derde Nederlandse ruiter Marc Houtzager: ,,Tamino sprong super, het parcours was ook zeer fair gebouwd voor eerste dag. Tamino sprong hier nog beter dan in Aken en in Rotterdam.” Ook Gerco Schröder was goed te spreken. ,,Dit is een mooi begin maar je ziet dat veel paarden in goede vorm zijn. Het is voor de komende dagen nog een open strijd.”
[Stegen.net | KNHS]