Subtop Tolbert: winnend debuut Nars Gottmer en Go Go Girl

Share
  • 9 september 2018 12:08

door: redactie, 9 september 2018 12:08

blokjeTolbert | Stegen.net
Nog maar twee maanden heeft Nars Gottmer de beschikking over Go Go Girl. De pas zevenjarige debuteerde zaterdag bij het nieuwe L&L Horse Events met een klinkende overwinning in het 29 combinaties tellende deelnemersveld van de Prix St. Georges. Ook de tweede plek werd bezet door Gottmer, maar nu met Goldenboy Vinckenburg (v. Apache).

Nars Gottmer, hier op Goldenboy Vinckenburg, was zeer succesvol bij het nieuwe L&L Horse Events in Tolbert.

Nars Gottmer, hier op Goldenboy Vinckenburg, was zeer succesvol bij het nieuwe L&L Horse Events in Tolbert.
NHPhoto | Norine Habekothé

Met precies 65% ging de derde prijs naar Mark van de Donk met de goedgekeurde Charmingmood. Danique Janssen won al de derde prijs bij de driejarigen en voegde met Coert ook vierde prijs bij de Prix st. Georges aan haar palmares toe. In de Intermediaire I was de zege voor Kaylee Gouda met Don Juan met de mooie score van 67,67%. Ellen Wynia volgde met bijna 66% op de tweed plaats gevolgd door Nathalie Vorenhout met Anna van de ‘Haffriehoeve’.

ZZ-zwaar
In de sterke ZZ-Zwaar rubriek bestaande uit maar liefst 26 starts bevonden dhr. Smit en mevr. Alberts maar liefst negentien goed genoeg voor een voldoende score. Ook hier bleef de zege dichtbij Tolbert. Callista Leeuwerke won met Santo’s Fatal Love de rubriek en zal zondag een poging te doen om één van de drie overall prijzen te winnen (voor de beste drie combinaties in een rubriek over twee dagen). Ook Iris Verheij, Stephanie Berends en Linda Kouwenhoven scoorden twee winst punten. De top vijf werd compleet gemaakt door Laura Zwart met Lumen’s Ghandi die na de Hippiade in de Z2 debuteerde in de ZZ-Zwaar.

Zwaargewichten
Als slotrubriek van de eerste dag van de Subtop Dressuur tweedaagse mochten de ‘hippische zwaargewichten’ hun kunsten vertonen in de Intermediaire II, U25 en Grand Prix. In de gecombineerde Intermediaire II en U25-rubriek was de zege ruimschoots voor Daniëlle van Mierlo met haar toptalent Dayano met 69,19%. Mark van de Donk, één van de groot verdieners op de Subtop Dressuur tweedaagse, won hier de tweede prijs met Zilleon. Jerney Schelling maakte de top drie compleet met Creator.

Patrick van der Meer reisde met een hele groep leerlingen af naar het ‘hoge noorden’. In de hoogste rubriek wist de succesvol coach zien hoe het echt moest en won hij met President’s Chagall D&R de rubriek met 67,83%. De uit Brabant afkomstige Saskia Maertens wist ook de Subtop Dressuur tweedaagse te vinden in Tolbert en werd met bijna 67% tweede. De derde stek was voor Marc-Peter Spahn, die nog geen tien kilometer met zijn Elias reisde naar dit concours.