archief
contact
+31 6 53239630

Tolbert heeft primeur met eerste wedstrijd kadervorming en uitzending

📌 Tolbert
📝 STEGEN.NET | L&R Horse Events | KNHS

L&R Horse Events en Rijvereniging Annen trappen het jaar af met de Subtop Dressuur driedaagse in Tolbert. Na de springruiters en de landelijke dressuurruiters is het in het weekend van 10 tot en met 12 januari de beurt aan de Nederlandse dressuurtop om de nieuwe hal van de HJC manege in Tolbert in te wijden.

De Subtop Dressuur driedaagse is de eerste wedstrijd die meetelt voor het nieuwe concept ā€˜kadervorming en uitzendingā€™ van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Op deze wedstrijd kunnen ruiters een plaats bemachtigen in het (olympisch) kader en een startbewijs voor internationale wedstrijden.

Diederik van Silfhout met Pin Rockā€™s Foxfire Blitz.
📸 Steven Stegen

,,We beginnen op vrijdagmiddag met de Felix Cup, de kadervormingswedstrijd voor de Z2 ponyā€™s, gevolgd door de Junioren en de Young Riders en de Prix St. Georges. Hierin komen mooie combinaties aan de start zoals Micky Schelstraete, Kimberly Pap en Diederik van Silfhout (foto). Op zaterdag trappen we af met de Lichte Tour. ā€™s Middags aan de junioren en Young Riders proberen een kaderscore te behalen in de Anemone-Greenpoint Cup. ā€™s Avonds wordt tot slot de Zware Tour en de ZZ-Zwaar verreden.ā€, zo beschrijft Lineke Meursing van L&R Horse Events de eerste twee dagen van het concours.

,,Op zondag sluiten we de ZZ-Zwaar en de Lichte Tour-rubrieken af met een ereronde te paard voor de beste drie combinaties van elke rubriek. Dat geeft altijd een erg mooie sfeer en dankzij onze sponsoren kunnen wij de ruiters prachtige extra prijzen aanbieden.”

,,Tot slot op de zondagmiddag komt er een prachtige groep Children en Zware Tour-ruiters in de baan voor de kadervorming. Zo komen er in de Grand Prix maar liefst 21 ruiters, zoals Hans Peter Minderhoud, Thamar Zweistra, Diederik van Silfhout, DaniĆ«lle Heijkoop, Joyce Lenaerts, Agaath van der Lei en Noordelijke toppers zoals Veronique Roerink en Nars Gottmer, aan de startā€, voegt Meursing er aan toe.

Wedstrijden Kadervorming en Uitzending

Vanaf 1 januari gaat de KNHS werken met zogenaamde ā€˜Wedstrijden Kadervorming en Uitzendingā€™ voor de dressuurruiters. Een systeem dat bij moet dragen aan het verder versterken van deze discipline. Daarnaast worden de kadernormen voor de senioren iets verhoogd.

De huidige nationale wedstrijden voor kadervorming kunnen door de verdere professionalisering van de sport wat aanpassingen gebruiken. Daarnaast zullen de Wedstrijden Kadervorming en Uitzending (K & U) een tweede belangrijke functie krijgen, ze worden van invloed op uitzending naar FEI wedstrijden (CDIā€™s).

De K & U wedstrijden zullen eens per maand verreden worden. Daarmee wordt een verdere versplintering van de kadervormingswedstrijden tegen gegaan. Doordat de wedstrijden op representatieve evenementen en accommodaties worden georganiseerd, krijgen zowel de bondscoaches als deelnemers een realistisch beeld van de prestaties van de combinaties.

K & U wedstrijden zijn in 2020 onder andere in Tolbert (11 en 12 januari), De Meern (22 en 23 februari), Schijndel (21 en 22 maart), Geesteren (25 en mogelijk 26 april), Oud-Beijerland (9 en 10 mei), Exloo (27 en 28 juni) en Nieuw en Sint Joostland (7 t/m 12 juli).

Bron: KNHS


Total
58
Shares
0 deel
0 deel
58 deel
0 Tweet
0 deel