Veronique Roerink maakt indruk met driejarige Khaleesi

Veronique Roerink maakt indruk met driejarige Khaleesi

9 september 2018 12:28 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

blokjeTolbert | Stegen.net
Bij de eerste editie van de Subtop Dressuur tweedaagse bewees Veronique Roerink niet alleen tot de top te behoren van de Subtopruiters, maar ook knap overweg te kunnen met een driejarige die pas twee maanden zadelmak is. Roerink was laaiend enthousiast over het nieuwe concept L&R Horse Events’ Young Talent. ,,Het is heel paardvriendelijk opgezet!”

Veronique Roerink met de driejarige Khaleesi.

Veronique Roerink met de driejarige Khaleesi.
NHPhoto | Norine Habekothé

De organisatie bedacht zelf een proef voor de driejarigen die ze in duo’s konden rijden. ,,Ik dacht eerst misschien is het wel heftig was voor een driejarigen, maar deze proef is heel paard vriendelijk zo zonder verruimingen. Thuis is hij namelijk wel heel stabiel. Dit proef gaat echt om de kwaliteiten.”

Veel kwaliteit
Ook jurylid Hergen van Hall was erg positief over de opzet van deze wedstrijd. ,,Het was een erg fijne proef om te beoordelen.” Zijn collega jurylid Arie Hamoen wide nog even de kwaliteit van de paarden bij de driejarigen benadrukken: ,,Het was in de breedte een kwaliteitsvolle groep met Khaleesi (halfzus van Elvive en Flanell) van Veronique als ware uitschieter.” Het duo kreeg 88,4 punten toegekend.

Krista Lensing kwam met Kanu S ook erg dicht bij de tachtig punten en werd tweede gevolgd door Danique Janssen, die later op de dag ook successen in de subtop boekte.

Vijfjarigen
In de Pavo Cup selectie in De Wolden was Marrit Reusien met Brinkhof’s Jesters Dream al een opvallende verschijning. Nu in L&R Horse Events’ was het duo opnieuw oppermachtig met 89,8. Fokster Trea Mulder-Dolsma was dol enthousiast: “Het was al een bijzonder veulen bij de geboorte. Hij stond voor al toen hij achter nog geboren moest worden.”

Ook Marrit Reusien is overtuigd van de kwaliteiten van Jesters Dream: ,,Zo simpel kan paardrijden zijn. Het was fijn om een keer op een andere manier een wedstrijd te rijden. Nu kon je zelf een proefje bedenken en in een 20×60 baan rijden.”

De tweede plaats was voor Margriet Hingstman met de Davino V.O.D-zoon Giovanni met 79 punten. Marten Luiten liet zien ook goed overweg te kunnen met jonge paarden. ’S Ochtends boekte hij met Fynona een ruime zege in de Junioren. Bij de vierjarigen nam hij op de derde trede van het podium plaats. Hij scoorde met Rolina M 76,20 punten. Krista Lensing was ook succesvol bij de vierjarigen. Hier werd ze vierde met de ruim 1,80 meter-metende Jamais (v. Coverstory).

In de jeugdrubrieken waren er zeges Diana van de Bovenkamp, Marten Luiten, Milou Ekkel en Robin Heiden. Heiden behaalde de hoogste dagscore bij subtop met haar Colourfull Canonball met 72,44%. Ook debuteerde ze met Oosterbroek Fenix hiermee werd ze zesde.