archief
contact
+31 6 53239630

Drie titels voor Harmina Holwerda op EK voor Friese paarden

♘ Haskerhorne De deelnemers kwamen uit talrijke Europese landen, maar het was Harmina Holwerda uit De Wilp die de show wist te stelen op het EK voor Friese paarden. Holwerda pakte op dit tweede EK maar liefst drie Europese titels.
Harmina Holwerda Mario fan Bokkum
Harmina Holwerda werd met met Mario fan Bokkum Europees kampioen bij de 6-jarigen (archieffoto).
📸 Nienke Pater

♘ Haskerhorne Voor het tweede jaar werd het Europees Kampioenschap voor Friese paarden gehouden in de prachtige accommodatie van Stoeterij Bommelsteijn in Haskerhorne. Deelnemers uit Duitsland, Denemarken, Noorwegen en België, vonden de weg naar dit goed georganiseerde kampioenschap. Harmina Holwerda pakte drie titels.

Harmina Holwerda Mario fan Bokkum
Harmina Holwerda werd met met Mario fan Bokkum Europees kampioen bij de 6-jarigen (archieffoto).
Nienke Pater

Door de grote deelname is er een dagdeel bijgekomen en wel op de vrijdag. Het EK is zowel voor de subtop als voor de jonge paarden. De 4- t/m 7-jarige paarden rijden een proef met verplichte onderdelen en worden door meerdere jury’s beoordeeld. Ook de subtop was druk bezet en zondag was de finale met de kür op muziek.

Harmina Holwerda

Bij de vierjarigen mochten er negen combinatie’s naar de finale toe en daar was de eer voor Harmina Holwerda om het kampioenlint op te halen met Vigo van der Wietze met een percentage van 71.36%. Als tweede mocht Corina Conradi met Tygo B.T. naar voren komen en zij behaalden 70.79%. Iris Klein was goed voor de derde prijs. Ze kwam aan de start met Kop Jansen Tabasco.

Holwerda pakte nog een tweede en derde overwinning, dankzij haar sterke proeven met Ruscherd Fan Bokkum en de 6-jarige MGPNGP Mario fan Bokkum. Holwerda behaalde met Ruscherd Fan Bokkum een geweldige score van maar liefst 74.09%. Judith Pietersen zadelde Robyn en wist met een mooie 73.52% de tweede plek te bemachtigen. Suzanne Frijlink ging er met de derde plaats vandoor en behaalde met Pako van de Demro Stables een score van 71.71%

Met MGPNGP Mario fan Bokkum deed Harmina er nog een schepje bovenop met een megascore van 76.59% wist ze ook hier weer het kampioenlint te winnen. Leonie Evink ging voor plek twee en drie met Mees 497 en met Maximus af Abildgaard met 74.21% en 69.55%

Met Jitze fan Bronny Friesians wist Ykje Baron de zevenjarigen rubriek op haar naam te schrijven met een score van 74.77%. Judith Pietersen werd tweede met Limited Edition met 70.68%, op de hielen gevolgd door Yvonne Snieder, die de strijd aanging met haar Mersken’s Kyan en ze hadden een mooie score van 69.21%.

Jurycommentaar

Een kleine voetnoot van jurylid Grieteke Oldenburger: maak het de jonge paarden niet te moeilijk, rijd makkelijke lijnen en laat daardoor je paard zijn sterke punten naar boven komen. Zeker voor de jongere paarden is het hele gebeuren al best wat stressvol en als je het jezelf ook nog heel moeilijk maakt krijg je teveel spanning en dat zie je dan weer in je punten terug. Oldenburger was erg te spreken over Harmina Holwerda die haar paarden voorstelde op een zeer professionele manier en kon aan deze combinatie ook negens kwijt.

Marsja Dijkman met MGPNGP Geke fan ‘e Beijemastate.
Nienke Pater

Met Jetse fan Hickaerd wist Bennie van Es het ZZ zwaar te winnen met een gemiddelde score over twee dagen van 67.69%. Jeanet Dam wist met Gijsbert JD zich te revancheren tot een tweede plaats met 65.41%. Britt Muis met It’s Britt’s Hebbe kwam terecht op een mooie derde plaats met 63.87%

Alfvera fan ‘e Beijemastate won met haar amazone Marsja Dijkman de lichte tour de eindscore was 66.33% Op de eerste dag stond deze combinatie nog op een zevende plek, maar met het mes tussen de tanden heeft Marsja zich van haar beste kant laten zien en kon zo toch nog het kampioenslint in ontvangst nemen. Bennie van Es was hier ook de strijd weer aangegaan en ditmaal met Stal Okkema’s Gerke J. en deze combinatie had een score van 65.97%. Als derde was het Nathalie Vorenhout, die al een heel mooi zomerseizoen heeft gehad, met haar Anna van de ‘ Haffriehoeve’ 65.39% behaalde.

Elias 494 rules again

Marc-Peter Spahn had zijn Elias 494 er scherp aan staan en won met een kleine voorsprong van Patricia Mannaerts die met een gastlicentie van start ging met haar Doeke fan Beritsum. Respectievelijk 71.19% en 69.01% . Ook hier had Bennie van Es weer een troef meegenomen en wel Michiel 442 en met hem plaatste hij zich als derde met 65.93%. ♘ Stegen.net
Total
36
Shares
0 deel
0 deel
36 deel
0 Tweet
0 deel