Mooi begin voor Sander Geerink bij Jumping De Achterhoek

  • 30 november 2018 18:41
door: Wendy Scholten, 30 november 2018 18:41

🔴 Vragender
Startnummer dertien was voor Sander Geerink het geluksnummer op Jumping de Achterhoek. Hij won donderdagavond de eerste 1.45m rubriek met maar liefst 79 deelnemers.

Daarmee kende de tweede week van Jumping De Achterhoek een mooi begin voor Sander Geerink. ,,En ik heb echt helemaal niets bijzonders gedaan. Het is gewoon een heel, heel, heel snel paard van nature”, vertelt hij over de elfjarige Donner Ik (v. Deauville Van T&L) van zijn nieuwe sponsor SF Equestrian.

Jumping De Achterhoek. Sander Geerink met Donner Ik.

Sander Geerink met Donner Ik.
📸 Jeroen Spoolder

Op 0,54 seconde afstand volgde de Belg Yves Vanderhasselt met Hetman of Colors (v. Calvaro), gevolgd door Marcus Ehning op Mill Creek Filippa K en de Colombiaan Dayro Arroyave met Handy van HD (v. Tinka’s Boy). De volgende geplaatste Nederlander stond op de vijftiende plaats, Hessel Hoekstra op F-Narcist (v. Napels).

Sander Geerink won recent op Indoor Wierden ook al de openingsrubriek met Donner Ik. ,,Maar nu hoop ik komende dagen ook succesvol te zijn. Dan is er wat meer geld te verdienen dan vandaag. Ik ga dit paard in elk geval inzetten voor de Grote Prijs. Lekker voorwaarts rijden, zoals vanavond. Dat ligt hem het beste. Als ik hem moet tegenhouden, houd ik wat minder sprong over. Ik ben er echt blij mee dat ik deze een half jaar terug op stal kreeg. Hij verdient zijn startgeld altijd terug en ik denk dat hij ook wel naar een nog hoger niveau doorgroeit.”

Nieuwe aanwinst

In het 1.35m direct op tijd was Sander Geerink tweede met zijn vrij nieuwe aanwinst Extase (v. Valentino), achter de Britse Louise Whitaker op Special Warrior (v. Warrior). Marcus Ehning pakte hier een vijfde prijs mee op Qooper Z (v. Quidam de Revel). De Brit Graham Babes won de 1.40m Sellaria Equipe Prijs met Boucheron (v. Valentino), voor Steven Veldhuis op Elba-Montanja (v. Berlin). De top-5 werd aangevuld door Michel Hendrix, Hendrik-Jan Schuttert en Gerben Morsink.

Tani Joosten won net als woensdag de 1.20m rubriek, ditmaal om de Drukkerij Westerlaan Prijs, met Carloca de Riverland (v. Epsom Gesmeray). De 1.30m proef op woensdag kwam op naam van toptalent Harry Allen uit Ierland met EH Quick Nina (v. Quidam’s Rubin).
🔴 Stegen.net | persbericht