Home » Dante’s Glory beste 5-jarige bij finale Oostermoer Kei
dressuur

Dante’s Glory beste 5-jarige bij finale Oostermoer Kei

🔴 Beilen
De finale van de aanlegtest om de Oostermoer Kei werd zondag voor het eerst in Beilen verreden. Beste vijfjarige dressuurpaard was Dante’s Glory (Don Juan de Hus x Ehrenpreis), gereden door Grand Prix-amazone Anouk Noordman.

De finale van de Oostermoer Kei werd tot dit jaar in Bronneger verreden, maar de organisatie hoopt in Beilen verder door te kunnen groeien. Daarvoor is aangehaakt bij Indoor Hartje Drenthe, al staat de organisatie wel op zichzelf.

Oostermoer Kei. Dante's Glory (Don Juan de Hus x Ehrenpreis)
Anouk Noordman won bij de 5-jarigen de Oostermoer Kei met Dante’s Glory.
📸 Steven Stegen

Het initiatief komt van de afdeling Oostermoer/Noordenveld van het KWPN. De finale is dus weg uit het traditionele gebied in Drenthe. ,,Maar een naamswijziging is niet aan de orde hoor”, lacht Heleen Broos van de organisatie. ,,Maar we waren toe aan iets nieuws, we zitten hier ook net even centraler.”

De organisatie kreeg wel met een paar tegenvallers te maken. Zo meldden zich acht finalisten af voor de dressuur, onder andere omdat amazone Nicole de Leeuw thuis ten val kwam en haar heup brak.

Ook haakte de Deense topruiter Andreas Helgstrand op het laatste moment nog af als jurylid. Gelukkig lukte het om met Eric Naberink en Eugène Reesink waardige vervangers te vinden.

Kampioen bij de vijfjarigen werd dus Dante’s Glory, een grootramig, sterk en goed bewegend paard, dat vakkundig werd gereden door Anouk Noordman. ,,Ik vind jonge paarden rijden erg leuk”, vertelt de amazone uit Zuidwolde, die met Atze en de nu drachtige Zeronica al twee paarden in de Grand Prix heeft. Of Dante’s Glory uiteindelijk ook dat niveau weet te halen blijft natuurlijk afwachten. ,,Het is in elk geval een lange weg.”

De wedstrijd voor vierjarige dressuurpaarden werd gewonnen door Marrit Reusien uit Dwingeloo met Brinkhof’s Jester Dream (Dreamboy x Tietse D.). Bij de driejarigen ging de titel naar Khaleesi (Negro x Don Schuffro), gereden door Veronique Roerink uit Beilen. Op 8 januari is de finale van de springpaarden.

🔴 Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net