Suus Kuyten opent nieuw bedrijf met eigen veiling

Share
  • 20 augustus 2022 15:24

door: Wendy Scholten, 20 augustus 2022 15:24

Hoewel dit de eerste editie, is Suus Kuyten zelf niet onbe­kend met vei­lingen. Ze werkte al vaker mee met veilingen, bracht eigen paarden in en koopt nog steeds regel­matig nieuw spring­talent online of live. De stap naar een eigen veiling was dan ook niet zo groot. En nu haar nieuwe stal in Eemnes zo goed als af is, viert ze tegelijker­tijd de officiële opening.

Ondertussen is de kalender met vei­lingen al behoorlijk volge­stroomd. Is er nog plek voor een nieuwe veiling? Suus Kuyten en haar partner Harrie Wiering hebben er alle ver­trouwen in.

,,Ik kom onderweg zoveel interes­sante paarden tegen, ik heb de beste voor de collectie geselec­teerd en hoop daarmee meteen een goede indruk achter te laten. Veel mensen zijn nog niet op de hoogte dat ik zelf ook paarden verkoop. Ze zien me mee­rijden in de Global Champions Tour en gaan ervan uit dat ik niet hoef of niet wil verkopen, maar ook ik streef naar het op­bouwen van een eigen business. En daar hoort dit stukje ook bij. Ik heb al fantas­tische paarden verkocht en goede matches mogen maken. Ik weet zeker dat de kopers ook blij worden van deze veiling­paarden”, vertelt Suus Kuyten.

De veilingdag opent met de verkoop van mini­paardje Máximaatje. De opbrengst wordt geschonken aan het Prinses Máxima Centrum voor kinder­oncologie ten behoeve van research. Saxo­fonist Candy Dulfer is geboekt voor de muzikale omlijsting en dan zal het bieden op de sport­paarden van start gaan.

De collectie is heel divers. Wel zijn alle paarden onder het zadel en kunnen zelfs de drie drie­jarigen al een sprongetjes maken onder het zadel. De meeste ervaring heeft de achtjarige Jamal E.B. (Action-Breaker x Diamant de Semilly), die succesvol is op internationaal 1.40m niveau en nog lang niet aan zijn limiet zit. Er zitten nakomelingen bij van Chacco Blue, Cornet Obolensky, Big Star, Balou du Rouet, Emerald, Diamant de Semilly en zelfs F-One USA, die vorig week zelf nog imponeerde op de Wereldruiterspelen in Herning.

Twee driejarige veiling­paarden zijn zelfs goedgekeurd voor de fokkerij: Bij het BWP is dat Timon van de Begijnakker (Balou du Rouet x Helios de la Cour II) uit de halfzus van springfenomeen H&M Challenge van de Begijnakker, goedgekeurd bij het AES is Bit Coin de Mahn Z (Big Star x Cornet Obolensky) uit de succesvolle Qerly Chin-familie.

Meer info op https://suuskuytenauctions.com/

📝 Stegen.net | Persbericht