Edwina Tops de beste in Praag, Frank Schuttert derde

Edwina Tops de beste in Praag, Frank Schuttert derde

16 december 2018 18:17 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

🔴 praag
Frank Schuttert liet de kassa zaterdagavond flink rinkelen. Hij werd met Chanti’s Champion derde in de Global Champions Super Grand Prix in Praag. Dat leverde hem ruim 188.000 euro op. Edwina Tops-Alexander won de wedstrijd, Ludger Beerbaum eindigde als tweede.

De wedstrijd in het O2-stadion in Praag was zwaar. Geen enkele deelnemer wist in twee omlopen foutloos te blijven. En dat terwijl er toch een select gezelschap van grote namen aan de start kwam. De Super Grand Prix stond open voor ruiters die al een etappe van de Global Champions Tour hebben gewonnen. Voor Nederland was dat naast Frank Schuttert ook Harrie Smolders.

Frank Schuttert
Frank Schuttert met Chianti’s Champion.
📸 LGCT | Stefano Grasso

Frank Schuttert begon met een balk in de eerste omloop, maar stuurde zijn 10-jarige hengst Chianti’s Champion in de tweede ronde fenomenaal foutloos rond. Dat was uiteindelijk goed voor eem prima derde plaats. Harrie Smolders begon sterk met een foutloze eerste omloop op Zinius, maar werd in de tweede ronde ge├źlimineerd en werd gedeeld dertiende.

Edwina Tops-Alexander pakte de overwinning met de 11-jarige merrie California en incasseerde ruim drie ton aan prijzengeld. Ludger Beerbaum werd met Casello tweede.

🐴 Paardensportnoord