Martin Fuchs wint Global Champions Tour Estoril, Bart Bles zesde

Martin Fuchs wint Global Champions Tour Estoril, Bart Bles zesde

23 juni 2019 20:00 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

🔴 Estoril
Martin Fuchs heeft bij de negende etappe van de Longines Global Champions Tour zijn uitstekende vorm bevestigd en won de LGCT Grand Prix van Cascais in Portugal. Bart Bles werd knap zesde.

Op zijn twaalf jaar oude hengst Chaplin verwees Fuchs in de barrage met een foutloze ronde in 37,64 seconden zijn teammaat van de London Knights, Ben Maher (GBR) met Explosion W naar de tweede plaats (0/38,09). Een paar uur daarvoor hadden ze samen de teamwedstrijd de Global Champions League gewonnen. Derde in de Grote Prijs werd de Ier Michael Duffy met Mullaghdrin Toch the Stars (0/38,58). 

De winst was een herhaling van het succes van Madrid, toen de London Knights ook eerst de GCL-etappe wonnen, en Fuchs aansluitend in de Grand Prix domineerde. 

Daar kwalificeerde hij zich al voor de Super Grand Prix bij de Play Offs in Praag. Ben Maher heeft met zijn tweede plek in Cascais/Estoril nu ook zijn ticket verdiend. Fuchs: ,,Dit was geweldig teamwork. We hebben de teamwedstrijd gewonnen en nu ook allebei een ticket voor Praag.”

Bart Bles Gin D.
Bart Bles werd met Gin D knap zesde in de Global Champions Tour in Portugal.
📸 LGCT | Stefano Grasso

Begeleid door het enthousiasme van het publiek riep Fuchs: ,,Ik hou van grasbanen en mijn paard Chaplin is geweldig in grote pistes. De eigenaar van mijn paarden, Luigi, is hier met zijn hele familie. Mijn moeder is vandaag jarig en ze kunnen allemaal meegenieten van het succes van vandaag.” 

Algemeen klassement

Pieter Devos (BEL) die na een gevallen balk in de barrage negende werd heeft de leiding in het algemeen klassement weer teruggepakt. Devos: ,,Ik doe er alles aan om de nummer 1 van dit kampioenschap te worden. Ik ben blij dat ik weer bovenaan sta. Er zijn een paar ruiters die de serie van 2019 kunnen winnen. Mijn motivatie om aan de leiding te blijven is enorm.” 

De Duitse parcoursontwerper Frank Rothenberger schotelde de 34 deelnemers van de Grote Prijs waarschijnlijk het meest technische en zwaarste parcours tot nu toe in dit seizoen voor. Onder de ogen van de president van Portugal, Rebelo Marcelo de Sousa, werd duidelijk dat alleen de besten kans maakten. LGCT-ruiter Geir Gullikson (NOR) zei het treffend: ,,Dit parcours onderscheidt de jongens van de mannen.” 

🔴 Stegen.net | Persbericht LGCT

Deel dit bericht