Henrik von Eckermann casht in Global Champions Tour Praag

  • 21 november 2021 16:01
door: redactie, 21 november 2021 16:01

📌 Praag
📝 paardensportnoord

Henrik von Eckermann cashte flink met zijn overwinning in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix. De Zweedse ruiter won in Praag met King Edward en pakte de cheque van iets meer dan € 300.000.

De vijftien Grote Prijs winnaars van dit seizoen stonden op de startlijst voor een totale prijzenpot van € 1.250.000, waarvan € 300.892 voor de winnaar. Von Eckermann was als laatste starter de snelste foutloze met de 11-jarige BWP-ruin King Edward.

,,Het was heel speciaal om voor dit publiek te winnen”, zei Von Eckermann. ,,Het was de hele tijd mijn doel om me voor deze wedstrijd te kwalificeren, want ik wist dat ik hier een goede kans zou maken. Fantastisch zoals alles paste vandaag.”

Sergio Alvarez Moya was met Alamo (v. Ukato) iets langzamer, maar wel foutloos, en eindigde op de tweede plaats. Ben Maher werd derde met Explosion W, met een springfout op de voorlaatste hindernis.

Harrie Smolders belandde met Bingo du Parc (v. Mylord Carthago HN) als winnaar van Hamburg op de elfde plaats. Hij noteerde twaalf punten in de eerste ronde en één puntje voor de tijd in ronde twee. Smolders was de enige Nederlandse deelnemer in Praag.